Hava Durumu

Meral Akşener: Reforma ihtiyaç var

Beşiktaş'taki Kadın Emeği Pazarı'nı ziyaret eden ve daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı, "Gerek ekonomide gerekse hukuk alanında reforma elbette ihtiyaç var. Türkiye'de bir reform yapılmaya ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi, buna ümidimiz yok." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2020 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2020 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meral Akşener: Reforma ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılbaşı mesajında ekonominin ön planda olduğu, yeni yıl için bazı reformlardan bahsettiği belirtilerek, bu konuda nasıl bir değerlendirme yaptığının sorulması üzerine Akşener, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ın ağzından 'reform' çıktığında kendisine parmak sallanıyor dolayısıyla gerek ekonomide gerekse hukuk alanında reforma elbette ihtiyaç var. Türkiye'de bir reform yapılmaya ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi, buna ümidimiz yok. Sayın Erdoğan'a tavsiyem hemen, en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için tarafları bir araya toplayıp, bizim önerdiğimiz 'memleket masası'nı toplamasıdır. Milletimizin nefes alabilmesi için hızlı bir şekilde güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılmasının sağlanmasıdır. 'Bundan ümidin var mıdır?' diye sorarsanız, ümidim yoktur. Onun için inşallah biz, İYİ Parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. İlk seçimde bu sisteme dair vatandaşımız tepkisini ortaya koyacak. Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiş olmanın cevabını milletimizden alacaklar, bedelini de sandıkta ödeyecekler diye düşünüyorum ve buna inanıyorum."

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılara yönelik tanımlamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Atatürk'ün "Efendiler hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız." sözünü hatırlatarak, "Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözünü hatırlatmakla yetineyim." dedi.

BİRBİRİMİZE BİZ KADINLAR SARILMAK ZORUNDAYIZ

Partisinin Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısının organizasyonuyla bugün kadınlara siyah tülbentler dağıttıklarını belirten Akşener, bu tülbentlerin bir yılda öldürülen kadınları sembolize ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bir günde bir kadını oğlu, bir kadını kocası, bir kadını iddiaya göre arkadaşı ve en vahşi bir biçimde katlettiler. Biri anne, biri eş, biri de arkadaş. Ben özellikle akademisyen arkadaşımızı da andığım bir Twitter mesajından sonra bilerek sustum, bakalım ne olacak diye... Bol bol konuştu adamlar, eylem sıfır. Konuştular, bağırdılar, ortada hiçbir şey yok. Buradan sizler aracılığıyla kadınlarımıza sesleniyorum: Bu adamlardan bir şey çıkacağı yok, laf çok icraat yok. Dolayısıyla birbirimize biz kadınlar sarılmak zorundayız. Benim hayalimdeki Türkiye'de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var. Bir kadına uzanan ellerin kırıldığı bir Türkiye'yi biz, birbirimize, ellerimizi tutarak, birbirimize sarılarak kadınlar başarmak zorundayız. Eğer erkeklerden, bol bol konuşup icraat yapmayan adamlardan beklersek pek çok kadın öldürülmeye, şiddet görmeye devam eder."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİ UYGULANMALI

Akşener, İstanbul Sözleşmesiyle ilgili olarak da "Bugün burada sizlerin huzurunda, sizlerin aracılığıyla İstanbul Sözleşmesi üzerinden kavgayı bir kenara koyup, İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin uygulamaya derhal konulmasını talep ediyorum. Katledilen bütün kadınlarımıza huzurunuzda rahmet diliyorum ama onun ötesinde onların manevi huzurunda her birinden, hiç parmağını kıpırdatmayan bu adamlar adına özür diliyorum." dedi.

"Boynumuzda İstanbul Kadın Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcımızın ve arkadaşlarımızın organizasyonu ile bugün bu siyah tülbentleri dağıttık" diyen Akşener, "Kadın Emeği Pazarı'nı ziyaretinde stantları tek tek gezdi. Girişimci kadınlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, bazı ürünler satın aldı, gezdiği stantlardaki kadın girişimcilere de birer siyah tülbent hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.