Hava Durumu

Merkel'in oyuncak ayısı yok satıyor!

Alman bir oyuncak firması, 16 yıl boyunca Almanya şansölyesi olarak görev yapan Angela Merkel'in hatırasına bir oyuncak ayı yaptı. Merkel'e benzerliğiyle şaşırtan 40 santimetrelik oyuncak 189 euroluk (1918 lira) satış fiyatına rağmen hemen tükendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkel'in oyuncak ayısı yok satıyor!

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yer alan Coburg kentinde bulunan Hermann-Spielwaren adlı oyuncak firması Angela Merkel'e tıpatıp benzeyen bir oyuncak ayı üretti. 40 santimetre boyundaki oyuncak ayı, Şansölye Merkel'e benzer bir saç stiline sahipken, pençeleri 'Merkel eşkenar dörtgen' olarak bilinen efsanevi el hareketini kopyalamak için katlanabiliyor.

Bild gazetesinin aktardığına göre, dünyanın halen var olan en eski oyuncak ayı fabrikalarından birinin genel müdürü Martin Hermann, "Oyuncak ayılar, çağdaş tarihin anlarını bir sanat biçimi olarak ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

Firmanın oyuncak ayılarını yaptığı diğer siyasetçiler arasında ise ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama, eski Almanya Şansölyesi Helmut Schmidt ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yer alıyor.

189 EURODAN SATIŞA ÇIKTI

Öte yandan, 101 yaşındaki aile şirketi, Almanya'nın başında geçirdiği yılların anısına biri Merkel'e gönderilmek üzere Şansölye'nin 500 adet oyuncak ayısını üreteceğini duyurdu. 189 euroya satılan oyuncak için tüm siparişler kapandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.