Hava Durumu

Merkez Bankası BKM'ye "hakim ortak" olarak hissedar oldu

Merkez Bankası, Bankalarası Kart Merkezi'ne (BKM) "hakim ortak" olarak hissedar olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2020 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2020 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkez Bankası BKM'ye "hakim ortak" olarak hissedar oldu

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 12 Kasım 2019 tarihli ve 7192 sayılı Kanun ile, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 8. maddesinin dördüncü fıkrası olarak eklenen hüküm uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerinin kesintisiz işletimini sağlamak amacıyla sistemik öneme sahip kurulmuş veya kurulacak sistem işleticilerine hissedar olabilme yetkisi verildiği anımsatıldı ve şöyle denildi:

"Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM), Bankamızdan aldığı izinler kapsamında faaliyet göstermektedir ve gerçekleştirdiği faaliyetler nedeniyle Ülkemiz ödeme sistemleri açısından sistemik öneme sahip bir sistem işleticisi olarak değerlendirilmektedir.

"TCMB, ödemeler altyapısına ve yenilikçi iş yapış yöntemlerine ilişkin önemli geliştirme alanları belirlemiştir. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalar açısından BKMnin, mevcut durumda üstlendiği ve temel olarak kartlı ödemeler alanına odaklanan rollerine ilave olarak önemli görevler üstlenmesi planlanmaktadır.

"Bu kapsamda TCMB, 6493 sayılı Kanunun 8. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca BKMye hâkim ortak olarak hissedar olmuştur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.