Hava Durumu

Merkez'den kritik faiz açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı faizlerde ölçülü ve kademeli bir indirime gidilebileceğini açıkladı. Başçı, 2014 enflasyon tahminini de 1 puan yükselterek yüzde 7.62ya çıkardıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkez'den kritik faiz açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 'Enflasyon Raporu 2014 II’yi basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Başçı, konuşmasında faizlerle ilgili önemli bir mesaj vererek, "Bundan sonraki adım faizlerde ölçülü ve kademeli bir indirim olabilir. Faizde indirim yaparsak bunu sıkı duruşu koruyarak yapabiliriz" dedi.

Başçı, daha önceki faiz artışı ile ilgili olarak da, "iç ve dış şoklar nedeniyle enflasyonda bozulma gördük. Eğer hiç bir politika tedbiri alınmasaydı, bozulma hızlanarak devam edecekti. Uzun vadeli faizler daha fazla artacaktı. Merkez Bankası mutlaka tedbir almalıydı. Örneğin Şubat’ta karar alınsaydı o zaman daha yüksek faiz artışı yapmak gerekecekti" dedi.

Öte yandan Başçı, 2014 enflasyon tahminini yüzde 6.6’dan yüzde 7.6 yükselttiklerini açıkladı. Başçı, 2014 sonunda enflasyonun, orta noktası yüzde 7.6 olmak kaydıyla, yüzde 6.4 ile yüzde 8.8 arasında olacağını öngördü.

Ocak ayında açıklanan yılın birinci Enflasyon Raporu’nda ise, "2014 yılı sonunda yüzde 5,2 ile yüzde 8 aralığında (orta noktası yüzde 6,6), 2015 yılı sonunda ise yüzde 3,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5) gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Enflasyonun orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörülmektedir" denilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.