Hava Durumu

Mert Fırat'ın baba acısı

Sevilen oyuncu Mert Fırat'ın babası Nihat Fırat hayatını kaybetti. Acı haberi Mert Fırat'ın yakın arkadaşı da olan meslektaşı Zafer Algöz paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mert Fırat'ın baba acısı

Dizi oyuncusu Mert Fırat'ın babası vefat etti. Acı haberi sosyal medyadan duyaran Mert Fırat'ın yakın arkadaşı Zafer Algöz; 'Oyuncu arkadaşımız Mert Fırat'ın babası vefat etti. Kendisine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.' mesajını paylaştı.

MERT FIRAT KİMDİR?

Ankara'da, 10 Ocak 1981 yılında dünyaya gelen Mert Fırat, Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Çok yönlü olmasıyla dikkatleri üstüne çeken ve birçok sinema, tiyatro ve dizide rol almasının yanında senarist olması yönlüyle de oldukça başarılı bir oyuncudur. Mert Fırat, eğitimi boyunca Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Suç ve Ceza (2001-2004), Şeyh Bedrettin (2002-2003), Palyaço Prens (2003-2004), Atları Da Vururlar (2004-2005) gibi toplam 22 oyunda sahne aldı. Bir döneme damga vuran Bizim Evin Halleri adlı dizinin de kadrosunu yer alan Mert Fırat, en büyük yükselişini ise Yersiz Yurtsuz dizisindeki Hüseyin karakteriyle yaptı. Binbir Gece adlı diziyle başarılı performans sergileyen Mert Fırat, Kapalı Çarşı dizisinde yüksek performans göstererek, dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda Kapalıçarşı dizisinde Nejat İşler, Olgun Şimşek, Erkan Can ve Aslı Tandoğan'la oyunculuğu paylaşmıştı.
Şair Rüştü Onur'a hayat verdi. İlk sinema deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol yaşayan Mert Fırat, 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynadı.


Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmiyle, Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Mert Fırat, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filmiyle kariyerinin zirvesine çıktı. Tiyatro oyunlarını sergilemeye devam eden Mert Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.