Hava Durumu

Mesafesini korumayanlara hapis cezası!

Dünya üzerinde corona virüs vakaları yarım milyonu geçti. Ülkeler, virüse karşı daha sıkı önlemler almaya devam ediyor. Singapur'daki yeni yasalara göre, birisine olması gerekenden fazla yakın duranlar 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mesafesini korumayanlara hapis cezası!

Singapur yaklaşık 700 corona virüs vakası ve 2 corona kaynaklı ölüm bildirdi. Yeni kurallara göre artık insanlar, birbirine çok yakın durdukları için hapse atılabilecek. Restoranların kapanmaması için müşterilerin arasında yaklaşık bir metre mesafe olması zorunlu tutuldu.

6 AYA KADAR HAPİS, 7 BİN DOLARA KADAR PARA CEZASI

Singapur, corona virüsün yayılmasını durdurmak için yeni kurallar ilan etti. Yeni yönetmeliğe göre, insanlar kasıtlı olarak bir kuyrukta başka birine çok yakın durursa veya halka açık bir yerde başkalarına çok yakın oturursa ceza alacak. Kuralları çiğnemekten suçlu bulunanlar 6 aya kadar hapis cezası ve maksimum 7 bin dolar para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Ayrıca işletme sahipleri de sandalyeler, en az bir metre arayla koymak ve insanlar sıraya girerken mesafelerini korumalarını sağlamak zorunda. Kuralları çiğnediği tespit edilen işletmeler için de aynı cezalar uygulanacak.

Singapur'da Sağlık Bakanlığı bu haftanın başlarında, ''Faaliyetleri ve maruziyeti en aza indirmek için şimdi daha sıkı güvenli mesafelendirme önlemleri uygulamalıyız'' duyurusu yapmıştı.

Singapur bu zamana kadar 2 ölüm duyurdu ancak yaklaşımı için övgü kazandı ve şimdiye kadar tamamen ülkeyi tecrit altına almaktan kaçındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.