Hava Durumu

Mesai ödemeyene ceza!

Bursa'daki firmaları denetleyen İş Teftiş Grup Başkanlığı, 8 bin işçinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini tespit etti. Bundan sonra bayramlarda ve resmi tatillerde işçisini çalıştırıp ücretini ödemeyen firmalara ağır cezalar gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 02:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 02:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mesai ödemeyene ceza!
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı, firmaları mercek altına aldı. İş ve işveren güvenliği açısından denetimler yapan başkanlık, işçilerini bayramlarda, resmi tatil günlerinde çalıştıran ancak ücretini ödemeyen firmalara kapatma cezası verebilecek.

120 FİRMA DENETLENDİ

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu binasında kentin tekstil firmalarının işverenleriyle bir araya gelen İş Teftiş Grup Başkanlığı Başmüfettişi Atilla Sandık, işçisine haksızlık yapan ve bütün ikazlara rağmen hatada ısrar eden firmaların ka-
patılacağını söyledi. Artık bayramlarda, resmi tatil günlerinde, fazla mesailerde işçisini çalıştırıp da ücretini ödemeyen firmalara ağır cezalar geleceğini belirten Sandık, Bursa ve İnegöl ilçesinde dokuma sektöründe faaliyet gösteren 120 firmayı denetlediklerini söyledi. Bursa'da ne kadar firma varsa hepsinin denetleneceğini söyleyen Sandık, bunun zaman alacağını, ancak yine de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Cezanın çare olmadığını hatırlatan Sandık, eğitimlerin artacağını dile getirdi.

45 GÜN SÜRE TANINDI
Teftiş sürecinde görülen hataların ve mevzuata uygun olmayan hükümlerin yerine getirilmesi için firmaya 45 gün süre verdiklerini belirten Sandık, iş ve işverenlere bu konuda eğitim verdiklerini söyledi. Sandık, "İşçilerin çalışma şartları, kadın işçilerin çalışma şartları ve alt işveren uygulaması bizim ilgi alanlarımızdan. Bir yılda tekstil kolunda 120 işyerinde 8 bin işçinin çalışma şartları denetlendi. Bunların 800'den fazlası da bilgilendirme toplantılarına katıldı. Bizim hedefimiz, işçi ve işveren açısından şartların daha uygun hale gelmesidir. İşçisini bayram ve resmi tatillerde çalıştıran, işçiye fazla mesai yaptırıp da bunun ücretini ödemeyen işverene mühlet tanıyoruz. Ancak bu sürede işveren yine ücret ödemezse ağır cezalarla karşılaşıyor. Bazen kapama cezası bile verilebiliyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.