Hava Durumu

Meteoroloji bildirdi! Yeni haftada Bursa'da hava durumu nasıl?

Meteoroloji Bursa için 10 Şubat 2020 hava tahmin raporunu açıkladı. Bursa yeni haftaya buz kesen bir havayla uyandı. Sıcaklık gece eksi 6 dereceleri gördü, gün içerisinde ise 10 dereceye kadar yükselecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji bildirdi! Yeni haftada Bursa'da hava durumu nasıl?

Bursa'da geçtiğimiz cuma günü etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte şehir genelinde buz kesen bir hava oluştu.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Bursa yeni haftanın ilk gününde parçalı bulutlu ve güneşli bir havayla merhaba diyor. Sıcaklık gece eksi 6 derecelere kadar düşerken, gün içerisinde ise en yüksek 10 derece olacak. Ancak soğuk hava Bursa genelinde etkisini göstermeye devam edecek.

Özellikle öğleden sonra dağılan parçalı bulutlar, yerini az bulutlu ve güneşli bir havaya bırakıyor. Gün içerisinde herhangi bir yağış da beklenmiyor.

YARIN YAĞIŞ VAR!

Bursa'da haftanın ikinci günü (SALI) ise yağmur bekleniyor. Soğuk havayı biraz da olsa kıracak olan yağışla birlikte sıcaklık yarın gün içerisinde 14 dereceye kadar yükselecek.

Çarşamba ve Perşembe günleri de Bursa'da yer yer yağışlar etkisini gösterecek. Sıcalıklar ise 14 ila 16 derece arasında seyredecek.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (10 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA HAVA DURUMU

Yeni haftanın ilk gününde yağışlar orta ve batı bölgelerden ayrılıyor.

İç Anadolu ve Karadeniz'in doğusuyla, Doğu Anadolu'da Bitlis-Van-Hakkari dolaylarında kar yağışları olacak. Ancak doğu bölgelerde dondurucu soğuklar devam ediyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gündüz bile sıcaklıklar neredeyse -15 derecelerde kalıyor. Batı bölgelerde ise sıcaklık tırmanışı başladı.

Marmara'nın batı ve güney kesimlerinde yer yer çift haneleri buluyor. Yine Kıyı Ege ve Akdeniz'de 10-12 derecelerde sıcaklık ölçülüyor. Salı gününden itibaren Marmara üzerinden yeni bir yağışlı hava sistemi giriş yapacak ancak bu yağışlar sıcaklığı aşağıya çekmese de İç Anadolu'da, Batı Karadeniz'de yağışlar yine karla karışık yağmur, kar şeklinde olacak.

Denizlerimizde rüzgarlar çoğunlukla orta kuvvette esiyor. Yalnızca Kuzey Ege'de ve Doğu Akdeniz'de orta kuvveti biraz aşacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt, Artvin, Ankara ve Çankırı çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE -2°C, 14°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL 0°C, 8°C

Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ -3°C, 10°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ -1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -11°C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ -3°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 1°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA -2°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; doğusunun iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA -1°C, 8°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA 4°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY -2°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA -9°C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile bu akşam ve gece saatlerinde Ankara ve Çankırı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA -5°C, 2°C

Çok bulutlu ve bu akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı

ÇANKIRI -5°C, 0°C

Çok bulutlu ve bu akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -6°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ -11°C, -6°C

Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -6°C, 2°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 8°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

KASTAMONU -7°C, 2°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

ZONGULDAK 0°C, 6°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA -5°C, -1°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SAMSUN -3°C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

TOKAT -10°C, -4°C

Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON -4°C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölgenin güneydoğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -25°C, -12°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -12°C, -8°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -9°C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN -15°C, -8°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Siirt çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR -8°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP -6°C, 0°C

Parçalı bulutlu

SİİRT -8°C, -2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ŞANLIURFA -5°C, 2°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz ile Van Gölü'nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerinde Orta Karadeniz aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren batısı güneyden 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde güneyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeyi güneybatıdan 6 (50 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Güney Ege'nin güneyi ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeyi yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Doğu Akdeniz'in açıkları sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusu yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50 km/sa), zaman zaman 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.