Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı uyardı! Kuvvetli olacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Bursa başta olmak üzere çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte Bursa ve Türkiye genelinde (07.01.20) hava durumu raporu...

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji Bursa'yı uyardı! Kuvvetli olacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi son dakika yağış uyarılarında bulundu.

Uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'da görülecek olan sağanak yağışların, İstanbul il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde (Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas, Gönen) Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

YOĞUN KAR UYARISI

Ayrıca, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyinde görülecek olan kar yağışlarının, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güney ve doğu, Konya ve Karaman'ın güney, Mersin ve Adana'nın iç ve dağlık kesimleri ile Niğde'nin güney ilçelerinde Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri olmak üzere buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BURSA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ VAR

Bursa'da gün içinde hava yağmurlu. Yağmurun özellikle sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 5 ila 6 derece arasında değişecek.

BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU RAPORU:

ÇOK SAYIDA İL İÇİN 'TURUNCU' VE 'KIRMIZI' UYARI

Bugün için Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Niğde ve Adana için 'turuncu', Mersin için ise 'kırmızı' uyarı verildi.

'TURUNCU' VE 'KIRMIZI' UYARI NEDİR?

Meteoroloji'nin sitesinde turuncu uyarı, "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." ifadeleri ile tanımlanırken kırmızı uyarı için 'Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.' tanımı yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.