Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa'ya flaş uyarı! Kavrulacağız

Yurdun büyük bir bölümünün sıcak hava dalgasının etkisinde olması beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2017 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa'ya flaş uyarı! Kavrulacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile sıcaklığın mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceğini belirterek; meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 32 derece, hava parçalı bulutlu. Cuma günü sıcaklık 38 dereceye, cumartesi günü ise 39 derece çıkacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.