Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa'ya uyarı!

Bursa'da bugün sabah saatlerinde yağış görülmezken, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur görülecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa'ya uyarı!

Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili gelen son tahminlere göre yurdun büyük bir bölümü sağanak ve kar yağışlı havanın etkisi altında olacak.

Bursa'da ise sabah saatlerinde bulutlu bir gökyüzünün görüldüğünü yetkililer, özellikle saat 15.00'dan sonra ise karla karışık yağmurun şehirde yer yer etkisini göstereceğini bildirdi.

Karla karışık yağışın gece saatlerine kadar süreceği ve gece yarısından itibaren ise yerini sağanak yağışa bırakacağı belirtildi. Hava sıcaklığının ise gün içerisinden en yüksek 7 derece olacak.

Bursa'da pazar günü sağanak yağış bekleniyor ve hava sıcaklığı da en düşük 1, en yüksek 7 derece olacak. Bursa yeni haftaya da yağışlı bir havayla uyanacak.

İŞTE BURSA'DA BUGÜNÜN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İŞTE BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; kıyı kesimlerde sağanak şeklinde, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerde kar ve yer yer karla karışık olması bekleniyor. Öte yandan İstanbul'u da yağmurlu bir gün beklerken, öğle saatlerinden sonra yüksek kesimlerde zaman zaman kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ KAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar (29.12.2019) günü sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra İstanbul'un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 7°C
Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 6°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.