Hava Durumu

Meteoroloji'den kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden üstü üste yapılan uyarıların ardından sağanak ve kar yağışı yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji birçok il için yeniden kar yağışı uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den kar uyarısı!

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun bugün yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacak hava sıcaklıklarının, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA 5 İLE KAR UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır ve Kars'ta aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Erzincan ve Iğdır geneli ile Erzurum'un kuzeyinde karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı diğer yerlerde ise kar şeklinde olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Ağrı ile Erzurum'da 4, Ardahan'da 6 ve Kars'ta 11 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların Erzincan ile Iğdır'da 5, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede kar kalınlığı Erzurum'da 8, Kars'ta 6, Ağrı ile Ardahan'da 4, kayak merkezlerinden Palandöken'de 27, Cıbıltepe'de 26 ve Ergan'da 23 santimetre ölçüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.