Hava Durumu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar akşamı Ankara, Konya ve Sivas'ta sağanak yağışların etkili olacağını, Pazartesi günü Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun'un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını duyurdu. Marmara'nın güneybatısında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Pazar akşamı başlayacak kuvvetli yağış ve rüzgarların Pazartesi günü etkisini sürdüreceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun'un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Pazartesi öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

ANKARA VE ÇEVRESİNDE BU AKŞAM SAĞANAK VAR

Ankara, Konya ve Sivas'ta bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın bu akşam genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile yarın zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KOMŞUDAN DA UYARI VAR

Yunanistan'ın Doğu Ege Kıyıları'ndaki kentlerde bu gece yarısı 03.00'te başlayan ve üç saat süren sağanak yağışta sel felaketi yaşanmış, 5 kişi yaşamını yitirmişti. Yunanistan Meteoroloji'si yayınladığı bildiride bu gece yarısından itibaren Girit Adası ile Ege'deki aralarında Midilli, Sakız, Sisam, Kilimli (Kalimnos) ve Leros 'unda bulunduğu 12 Adalar Bölgesi'nde sağanak yağışın etkili olacağını belirterek kurumlardan önlem almasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.