Hava Durumu

Meteoroloji tahmin değiştirdi! Bursa için kar açıklaması...

Bursa'da günler öncesinden yapılan kar yağışı tahminleri şehrin yüksek kesimlerini etkilerken, merkezde ise kar yağışı henüz görülmedi. Hava sıcaklığının 5-6 dereceye kadar düştüğü Bursa'da, Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre bugün çok bulutlu bir hava beklenirken, kar yağışının yarın yer yer etkili olacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji tahmin değiştirdi! Bursa için kar açıklaması...

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre, günler öncesinden yapılan Bursa için kar yağışı tahmini ancak şehrin yüksek kesimlerini etkiledi.

Gece boyu şehrin yüksek bölgelerinde kar yağışı etkili olurken şehir merkezinde ise yine kar yağışı görülmedi. Hava sıcaklığının gece 2 derecelere kadar düştüğü Bursa'da gün içerisinde ise en yüksek 6 derece sıcaklık bekleniyor. Öte yandan bugün Bursa'da çok bulutlu bir gökyüzü görülecek.

Meteoroloji'nin tahmin değiştirmesi üzerine kar yağışı beklentisi yarına ertelendi. Hava sıcaklığı eksinin atlına düşmesiyle birlikte buz kesen bir Cumartesi günü beklenen Bursa'da yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Pazar günü için herhangi bir yağış beklenmediğini öngören yetkililer, eksi 6 derecelere kadar düşecek sıcaklıklara karşı, Bursa'da parçalı bulutlu ve güneşli bir hava bekliyor.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (7 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale ve Manisa dışında kalan bütün bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney yönlerden Marmara ve Kuzey Ege ile zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey yönlerden orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu,bu sabah ilk saatlerde doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Çanakkale dışında bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL °C, 7°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.