Hava Durumu

Metin Kaplan beraat etti!

Almanya'nın sınır dışı etmesi üzerine 13 Ekim 2004'te Türkiye'ye getirilen Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 17.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 12 yıl hapis yattıktan sonra 2016 yılında hakkında yeniden yargılama ve tahliye kararı verilen Metin Kaplan'ın yeniden yargılamasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Metin Kaplan beraat etti!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, uçakla Anıtkabir'e saldırı ve Fatih Camii'nin işgal hazırlığının da aralarında bulunduğu 13 ayrı suçla suçlanan Metin Kaplan, kanser tedavisi görmesi nedeniyle katılmadı.

Kaplan'ın avukatı Hüsnü Tuna beyanında, "Söz konusu yapının Anıtkabir'e silahlı eylem yapacağına ilişkin isnatta bulunulmuştur. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen yazıya göre herhangi bir saldırıya yönelik uçak tutulduğu iddiası gerçek dışıdır. FETÖ örgütü tarafından tahşiye ile devam eden muhafazakar kesime yapmış olduğu kumpaslar içinde bu olay ilk kumpastır. Müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini, aksi halde lehe hükümlerin uygulanmasını talep ederim" dedi.

Mahkeme, hükümlü Metin Kaplan hakkında verilen mahkumiyet hükmünün ortadan kaldırılmasına karar vererek suçu işlediğine dair kuşkudan uzak, hukuka uygun, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi. Metin Kaplan hakkındaki beraat kararı kesinleşince hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına da karar verildi. Gözaltı ve tutuklulukta kaldığı süreler yönünden maddi, manevi tazminat talebinde bulunabileceğinin bildirilmesine de karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.