Hava Durumu

'Meydan' savaşı sürüyor

Bursa'da borcundan dolayı icra müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan köy meydanını alan otobüs şoförü, satışın kesinleşmesi için gerekli olan parayı yatırdı. Meydanlara karşı zaafı olduğunu söyleyen otobüs şoförü, "Satışın iptali için dava açılmış. Adalet yerini bulacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Meydan' savaşı sürüyor
 
Edinilen bilgiye göre Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde, üzerinde kahvehane, tuvalet, depo binası ve tarihi çınarın yer aldığı 345 metrekarelik köy meydanı, 5 Haziran'da Samanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin bir bankaya olan borcundan dolayı haczedildi. 5. İcra Müdürlüğü tarafından düzenlenen açık artırmaya 36 bin 500 lira teminat yatırarak katılan otobüs şoförü Ayhan Şafak, meydanı 112 bin liraya satın aldı. Satışın kesinleşmesi için paranın geri kalan kısmını 10 gün içinde ödemesi gereken Şafak, bugün icra müdürlüğüne gelerek 75 bin 500 lirayı yatırdı.

Köy meydanının yeni sahibi olan Ayhan Şafak, "Makbuzlarım elimde. Satışa borçlu kooperatif tarafından itiraz edilmiş. Konu yargıya taşındı. Onlar da bankaya olan borçlarını ödediklerini söylüyor. Ben icra müdürlüğünün satışa çakardığı yeri ticaret maksadıyla aldım. Buranın köy meydanı olduğunu sonradan öğrendim. Ben alıp satarım. Daha önce taksilerim vardı, onları sattım. Ve onların parasıyla bu meydanı satın aldım. Kendim otobüsçülük yapıyorum. Karı olan her şeyi alırım. Meydanlara karşı zaafım var" ifadelerini kullandı.
Meydana güzel bir kafeterya açmayı düşündüğünü ifade eden Şafak, "Ben Bursa çocuğuyum. Gerekirse biz de oraya taşınır, oranın halkı, oranın insanı oluruz. Bunda bir sakınca görmüyorum. Ben de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Yargının vereceği karara saygılıyım. Adalete de güveniyorum. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Ben burayı 5. İcra Müdürlüğünden satın aldım. Her şekilde de uzlaşmaya hazırım. Uzlaşma için beni hiç arayan soran olmadı" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde adliyeye gelen Samanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamit Uygun, borçlarına karşılık 130 bin lirayı açık artırmadan 25 dakika önce alacaklı bankaya yatırdıklarını, buna rağmen satışın durdurulmadığını söylemişti.
Satışla alakalı itirazı değerlendiren 4. İcra Hukuk Dairesi'nin kararı ise merakla bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.