Hava Durumu

MGK 2 yeni üye ile toplandı

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlığı'nda yılın son toplantısı için Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MGK 2 yeni üye ile toplandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı kabine revizyonu çerçevesinde MGK, bugün "oy hakkına sahip" iki yeni üye ile toplandı.

Daha önce "Başbakanlık Müsteşarı" sıfatıyla pek çok MGK toplantısına katılan, sunumlar yapan Efkan Ala, ilk kez İçişleri Bakanı sıfatıyla MGK kararlarında oy hakkına sahip üye olarak toplantıda yer aldı.

MGK toplantılarına rutin olarak katılanların bir bölümü "oy hakkına sahip" sivil ve asker MGK üyeleri. Bunlar, Cumhurbaşkanı başkanlığında, Başbakan, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Adalet ve Dışişleri Bakanları ile asker kesimden Genelkurmay Başkanı ve dört kuvvet komutanı.

Buna karşılık her MGK'da hazır bulunan, sunumlar ve toplantıya katkılar yapan ancak MGK kararlarında oy hakkı bulunmayanlar da var. Bunlar da başta Başbakanlık Müsteşarı olmak üzere MİT, İçişleri ve Dışişleri Müsteşarları ile diğer üst düzey bürokratlar.

 
Başbakan Erdoğan'ın dün gece geç saatlerde yaptığı kabine revizyonu ile Başbakan Yardımcısı olan Emrullah İşler de ilk kez MGK toplantısına katılacak. Daha önce Başbakan Yardımcısı olarak toplantılarda hazır bulunan Bekir Bozdağ ise bu kez toplantıda "Adalet Bakanı" olarak yer alacak.

Kabine değişikliği çerçevesinde MGK üyelerinin devir-teslim törenleri sabah erken saatlerde yapılarak, yeni bakanlar Ala ve İşler ile görevi değişen Bozdağ'ın MGK toplantısına yetişmesi sağlandı.

 Son dönemde gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının, MGK toplantısında da ele alınması bekleniyor. Gerek Başbakan Erdoğan, gerekse diğer hükümet üyeleri, operasyonları hükümete yönelik komplo olarak nitelendirmiş, bunun devlet içindeki bir "illegal yapı-örgütlenme" tarafından gerçekleştirildiği yolunda açıklamalar yapmışlardı. Hükümetten gelen açıklamalarda, devlet içindeki bu illegal yapının dış bağlantıları olduğuna ilişkin ifadeler de yer almıştı.

Hükümet kanadının bu konuyu MGK'da bu yönüyle ele almak üzere gündeme getirmesi bekleniyor.

MGK'da ayrıca, iç ve dış gelişmeler, Ortadoğu'da yaşananlar, Kıbrıs'taki son gelişmeler, AB üyelik süreci ve devam eden barış sürecinin de görüşülmesi bekleniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.