Hava Durumu

MHP'den AK Parti'ye şok dava

MHP, AK Parti'nin 15 Haziran'da Sincan'da yaptığı mitingde, bayraklarının açılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'den AK Parti'ye şok dava

MHP'nin Avukatı Hamit Kocabey, suç duyurusu dilekçesini,TMK'nın 10. maddesiyle görevli Başsavcı vekilliğine verdi.

Siyasi iktidarın terör örgütüyle başlattığı müzakere sürecinin Türkiye'de gerilimi artırdığı savunulan dilekçede, MHP'nin bu konuda, demokratik tavır alarak açık hava meydanlarında iktidarı eleştirdiği, ilgili kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

KARANLIK OYUNLARA GELMEYİN

Hükümetin keyfi uygulamalarının bir örneğinin de "Gezi Parkı" olaylarında yaşandığı, tepkisini ortaya koyan bir gruba yapılan tahrik edici müdahalenin ve siyasi iktidarın ortaya koyduğu tavrın olayların bütün ülkeye yayılmasına neden olduğu iddia edilen dilekçede, MHP'nin, karanlık mihrakların oyununa gelmemek, kamu barışı ve devlet düzeninin bozulmaması için partililerin eylemlere katılmaması için her türlü gayreti gösterdiği ifade edildi.

BAYRAKLARI AÇANLAR MASUM DEĞİL

AK Parti'nin 15 Haziran'da Sincan'da yapılan mitinginde bir senaryonun ortaya konulduğu savunulan dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Uygulanan yanlış politikalarla, özellikle açılım ve yıkım süreci ile MHP ve AKP tabanı arasında oluşan gerginliğin, bu mitingde açılan bayraklarla çatışmaya neden olması, bu olmazsa da MHP'nin Gezi Parkı olayında siyasi iktidarla birlikte saf tuttuğu yansıtılarak, mevcut kargaşaya MHP'nin de katılarak ülkenin kaosa, kargaşaya sürüklenmesi hedeflenmiştir. Bu bayrakları açanlar masum değildir. ''

Mitingde bayrak açanların MHP'nin üyesi olmadığı belirtilen dilekçede, şüpheliler hakkında, "Kamu barışını, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" suçundan kamu davası açılması istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.