Hava Durumu

MHP'den Ergenekon cezalarına ilk yorum

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ergenekon davası ile ilgili, "Bizim aradığımız nedir? Yargının siyasallaşmadan hak ve hakikati, gerçeği bulması, adaletin tecelli etmesidir. Bu süreç içinde bu kararları milletin de vicdanına sığmalı, adaletin de vicdanına sığmalı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2013 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'den Ergenekon cezalarına ilk yorum

Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında karar duruşması yapılan Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vural, kararları henüz görmediğini belirterek, "Tam sonucu alarak ona göre değerlendirme yapmak lazım." dedi.

MHP olarak hukuka aykırı hiçbir faaliyeti meşru kabul etmediklerini belirten Vural, "Devletimizin hukuk içinde hareket etmesini öncelikli görev olarak kabul ediyoruz ama sürece baktığınız zaman bir çok dalgası oldu. Bu dalgalar içinde gündem inşaa edildi, gündem saptırıldı. Maalesef siyasetçiler avukatı oldu, savcısı oldu, hakimi oldu. Bizim aradığımız nedir? Yargının siyasallaşmadan hak ve hakikati, gerçeği bulması, adaletin tecelli etmesidir. Bu süreç içinde bu kararları milletin de vicdanına sığmalı, adaletin de vicdanına sığmalı. Aradığımız bu. Hakkı, hakikati arıyoruz. Ancak geldiğimiz bu noktada bu süreçler AKP döneminde bir siyasal pazarlama aracı olarak kullanıldı, toplumsal muhalefeti sindirme aracı olarak da kullanıldı." diye konuştu.

"KURUNUN YANINDA YAŞIN DA YANMAMASI GEREKİR"

Kurunun arasında yaşın da yanmaması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan toptancı bir anlayış ile yargının hareket etmesini doğru bulmuyoruz. Ama geldiğimiz bu noktada şu tablo acınacak bir tablodur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Genelkurmay Başkanı'nın terörist başı sıfatı ile yargılandığı ama terörist başının, Başbakan'ın yol arkadaşı olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şu ya da bu sebeple bu süreç içerisinde sorgulandığı, tutuklandığı ama teröristlerin elinde silah belinde bomba ile dolaştığı bir Türkiye. MHP olarak devletin içindeki hiçbir illegal yapılanmayı meşru görmemiz mümkün değildir. Ama bugünkü Türkiye’de illegal yapılanmalar hükümet eli ile meşrulaştırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün yargı, MİT Kanunu'na AKP tarafından konulan bir madde ile hukuk dışına girmiş görevlilerin Başbakan tarafından görevlendirilmesi halinde soğuşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için izne bağlanmıştır. Bunu takip edebilecek bir yargı yoktur. Bu yönü ile bakıldığında devletin içinde illegal bir yapılanma Başbakan’ın koruma ve kollaması ile meşruiyet çizgisi içine sokulmuştur. Hukuktan alınmayan fermanlarla Başbakan’ın iradesine bağlanmıştır." Millet egemenliğine karşı yapılan darbenin meşru sayılamayacağını dile getiren Vural, çözüm sürecinin millet egemenliğine yönelik bir darbe olduğunu dile getirdi. Bağımsız ve tarafsız yargının önemine dikkat çeken Vural, “Hepimizin vicdanına sığacak bir adalet istiyoruz. Adalet vicdanlara sığmazsa hepimiz sıkıntıya gireriz." ifadesini kullandı.

Vural, kapsamlı bir değerlendirmenin Genel Merkez tarafından yapılacağını aktardı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.