Hava Durumu

MHP iktidar olduğunda yedi sülalenden...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara gelmeleri halinde bugünkü iktidardan hesap soracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2014 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2014 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP iktidar olduğunda yedi sülalenden...

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli iktidara gelmeleri bugünkü iktidardan pesan soracaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, "'Bugün için kendini kurtarabilirsin. Ama Cenabı Allah lütfedip MHP iktidar olduğunda bütün bunların hepsini masanın üstüne kor, yedi sülalenden bunun hesabını sorar. Yüce Divan'a gitmekten başka çıkış yolunuz olmaz" dedi

9 DAVUL 8 ZURNAYLA KARŞILANDI

Seçim çalışmaları için geldiği Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde 9 davul ve 8 zurnadan oluşan 'Abdallar Topluluğu'nun çaldığı mehter marşıyla karşılanan Bahçeli ilk olarak belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkan ve MHP başkan adayı Erhan Talu ile bir süre görüşen Bahçeli, daha sonra belediye önünde kurulan platformdan halka seslendi.

Türkiye'yi il il dolaşarak 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemini anlattığını kaydeden Bahçeli, vatandaşlardan 30 Mart pazar günü yapılacak yerel seçimlerde mutlaka sandığa gitmesini istedi. Bahçeli, "Sandığa giderek yüksek katılımla milli iradeyi orada oluşturmalısınız. Mazeret öne sürerek sandığa gitmemek, bu başlangıcı engelleyebilir. Hepimiz sandığa gitmeyi başarmalı, vicdanen muhasebemizi yaparak, gelişmeleri bilerek ve anlayarak tercihlerimizi ortaya koymalıyız" dedi.

"BAŞBAKAN ŞIMARMIŞTIR, DİKTATÖR OLMAYA HEVES ETMİŞTİR"

Konuşmasında AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ülkemiz 11 yılı aşkın süredir Adalet ve Kalkınma partisi tarafından yönetilmekte. Yasamızda bildiğiniz gibi 3 kuvvetler ayrımı var. Bunlardan biri Yasama, yani TBMM, diğeri yürütme yani Hükümet, üçüncüsü ise yargıdır. Dolayısıyla kuvvetler ayrımıyla demokratik hayatımızı ve rejimimizi ayakta tutmaya gayret gösteriyoruz. İktidar düşünün ki, birinde yakın siyasi tarihimizde görülmeyen çoğunlukla TBMM'de temsil ediliyor. Sayının büyüklüğü, tek başına iktidar olmanın ve hükümet kurmanın da yetkisini veriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, bu nedenle yasama ve yürütmede bulunuyor. Yani kuvvetler ayrılığının iki kuvvetinde Adalet ve Kalkınma Partisi egemen bulunuyor. Öte yandan Yargıtay. Yargıtay ise bağımsız ve tarafsız olmak durumundadır. Yasama ve yürütmede bulunan ve tek başına İktidarı denetlemek, uygulamaları üzerinde adaletli davranışı sergilemek ve Türkiye'yi daha huzurlu güvenli durumda bulundurmak için önemli yetkisi bulunmakta. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu 3 dönem, en sonunda da yüzde 51 millet iradesiyle 326 milletvekili ile mecliste bulunması, ardından üçüncü hükümeti kurması Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşırtmıştır. Erdoğan, milletimizin bu tercihini yanlış anlamıştır.

Halkın, çok kısa sürede kurulmuş siyasi partiyi kuruluşundan kısa süre sonra iktidara taşımasını anlamamış kerameti kendinde görmüştür. Ne işçinin, ne çiftçinin, ne emeklinin, ne memurun meselesi Erdoğan'ın gündeminde yok. O kendi kendine diyor ki, 'Ben hem yasamada hem yürütme de varım.' Her zaman tekrarladığı gibi 'Yüzde 51 halk desteğine sahibim öyleyse benim' diyor. Herşeyi kendisine bağlıyor. 2002'den bu yana ne varsa, ne yapılmışsa iktidar tarafından kendisinin talimatlarıyla, kedisinin zekası, kabiliyeti, yönlendirmesiyle yapıldığı iddiasını taşıyor. 90 yıllık Cumhuriyetimizi son 10 yılı ona göre var, 80 yılı ise hiç gözükmüyor. Halkın yüzde 51'i var yüzde 49'u yok farzediliyor. Böyle güç sahibi olmak, onu daha da hırslandırıyor, daha da kibirlendiriyor. 'Ben neymişim' diyor.

O zaman yargıya gözünü dikiyor. 'Madem ki yasama, yürütme benim, öyleyse yargıyı da yanıma almalıyım.' O nedenle bağımsız ve tarafsız yargının üzerinde siyasallaştırma çalışmalarını yürütüyor, AKP'leştirmeye çalışıyor. Dolayısıyla yasama ve yürütmedeki faaliyetlerini denetim altına almak isteyen, birgün gelir bunun hesabını verir korkusunu şimdiden önlemek için yargıyı da yanına almaya çalışıyor. Bunun için 2010 yılında 28 maddelik Anayasa değişikliği ile, 2 gizli gündemi ortaya koymuş. Biri Anayasa Mahkemesi'nin yapısı ve sayısıyla işlevinin yaygınlaştırılması, ikincisi ise Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu kurdurmak suretiyle iktidar ağırlığını hissettirmesidir. Bütün bunlarla yola devam eden AKP ve tek adamı konumunda olan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de basın ve medya ya yoğunlaştı. Hem yandaş medya kurduruyor, hem de baskı yoluyla iktidara yanaşmış medyayı oluşturuyor. Karşısında kim varsa, kendisiyle beraber olmayı kim benimsemiyorsa onların hepsini patronlara talimat veriyor, selam gönderiyor, 'Filan muhabiri alın görevinden' diyor. Ne suçu var. 'Hiç bizden yazmıyor.' 'Filan da muhalefeti göz önünde bulunduruyor, onu da atın' diyor. Böyle bir güç alanı Erdoğan'ı şaşırttırmış şımartmış ve 'her şeyi ben ben ben bilirim' iddiasıyla tek adam, ordan da diktatör olmaya doğru heveslenen yola sokmuştur. Bu tehlikelidir. Bu gidiş ülkeyi felakete sürükler.

Başta AKP'li kardeşlerime de sesleniyorum. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'da güç olarak görmeyin. Ona verdiğiniz destekleri bu kadar acımasızca, kendi nefsine kullanan kişi diktatör olmaya gidiyor. Televizyonlardaki  konuşmalarını yakından görüyorsunuz. Zaten ondan başka da televizyonların ondan başka verdiği lider konuşması yok. Kaman'da açıkhava toplantısı yaptığımızda akşam ne kadar verecekler bilinmiyor. Verseler de vermeseler de Kırşehir'i karış karış dolaşacağız Allahın izniyle."

"BU DURUM KARDEŞLİĞİ BOZAR"

Bu durumun tehlikeli olduğunu ve Türkiye'yi de çok yönle tehdit altına aldığını öne süren Bahçeli şunları söyledi:

"Bu durum barışı bozar, bin yıllık kardeşliği sarsar. Kutuplaşma, kamplaşma, kavga çatışma başını alır gider. Bu böyle devam ederse ne olur, gözümüzün önünde Orta Doğu ülkeleri var. Bir an Tunus'u görün, Binali'nin ülkeden kaçışını görün. Bir an Mısır'a bakın 30 yıla yakın devlet başkanlığı yapmış Mübarek'in haini görün. Mursi'yi hatırlayın, şimdi de Sisi gelmeye çalışıyor. Kaddafi'nin ülkesi Libya'ya bakın. 33 yıldan beri tek adam, diktatör olarak bulunan Kaddafi'nin halinin ne kadar acıklı olduğu malum. Irak ve Saddam'ı görün. Şimdi de Suriye'de Esad'ı gözünüzün önüne getirin 2.5 yıldır Esad, rejim karşıtlarıyla çatışıyor. 130 bin Suriyeli hayatını kaybetmiş, 2 milyonu ülkeyi terk etmiş, 700 bini Türkiye'ye gelmiş. Çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını, devletimizin imkanlarını bu 700 bin kişiyi nasıl koruruza harcamaktayız. 700 bin kişinin içinde kimler var? El Kadide'den tutun bilmem neye kadar dalmışlar. Türkiye'nin başını ağrıtıyorlar, imkanlarını tüketiyorlar. Ama hala Esad dün kardeşti, bugün düşman olmuş. Ancak Recep Tayip Erdoğan kibirden ne yapacağını bilmediği için, Esad'ın da ne olduğunu anlayamamış. Böyle bir ülkeyi düşünebilir misiniz? Orta Doğu'ya baktığınızda Türkiye de böyle olsun diyebilir misiniz? AKP'ye destek vermiş kardeşlerim ya sesimizi duyun. ya da duyanlara sorun. Bu gidişata evet diyor musunuz? Evet diyorsanız Bbirlikte yürüyelim bu yolda' şarkısını söylemeye devam ederseniz. Bu vebale ortak olursunuz. Türkiye iyi yönetilmiyor, sosyal dokusu parçalanıyor. Suriye'yi gördünüz, kargaşasın içinden PKK'nın uzantısı 'Bağımsız Kürdüstan Özerk yönetimi kuruldu ve Suriye'yi bölmenin ilk adımı atıldı. Şimdi Diyarbakır'da Kuzey Kürdistan. Sayın Başbakaın'ın oraya ziyareti, Barzani denen aşiret reisini devlet başkanı gibi karşılaması, ne idüğü belirsiz şarkıcıyı yanına alması ve orada da özerk yönetim kurulması için zemin oluşturulması Türkiye için felakettir. PKK, '2014 özerk yılı olacak' diyor. Bu seçimlerin sonucuna göre daha erken ya da sonra karar vermeye çalışacaklar."

"ÜLKE BÖLÜNMENİN EŞİĞİNE GELDİ"

Türkiye'nin bu durumunun yürekler acısı olduğunu ve ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğini öne süren Bahçeli şöyle konuştu:

"Bu yönüyle bölünmenin eşiğindedir. Bölünmenin eşiği demek çatışmadır. Birileri bu ülkeden toprak almaya çalışırsa, birileri de bu ülkeden toprak vermeye, bir insanımızı başka yere göndermeye ya da yok etmeye müsaade etmez. Biri 'alırım', biri 'vermem' derse ne yapacaklar birlikte mi yürüyecekler bu ülkede. BU iktidar ülkeyi kardeş kavgasına götürüyor. Oslo'da ne görüşmüşse, İmralı zaten herkesin turistik ziyaret yeri oldu. Ordan hangi selam gelirse, açılım denen zırva ona göre hareket ediyor. Hangi partiden olursak olalım bu ülke hepimizin. Şimdi soruyorum 2002'de AKP'ye oy veren kardeşimin o günkü ekonomik şartlarıyla bugünkü ekonomik şartları daha fazlaysa AKP çok daha başarılır. Ama değilse o zaman düşünmek lazım."

"HASAN EFENDİ'NİN BİLAL'İ İLE ERDOĞAN'IN BİLAL'İ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 17 Aralık operasyonu ve oğlu Bilal Erdoğan'la da eleştiren Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AKP'ye Kaman da hepinizin ortak bildiği şahıs olarak söz gelimi Hasan efendimiz var. Hasan efendinin 3- 4 oğlu var. Birinin adı da Bilal. Bilal ne yapıyor. Annesi, babası ve kardeşlerinin gayretiyle büyümüş en küçük çocuk olarak palazlanmış, eğitimini almış, askere gitmiş dönmüş. Babası 'Oğlum büyüdün askerliğin de tamamlandı sana iş bulalım sonra da başgöz edip analık babalık görevimizi yerine getirelim.' diyer. İstekli ve mahçup 'Baba ne diyorsan öyle olsun' diyor. 11 yıl geçmiş Bilal ne yapıyorsun. Bilal işsiz, Bilal yuvasız. Babasının anneye bırakılmış cep harçlığıyla Kaman'ın kahvesinde dolaşıyor. Bu kim AKP'ye oy veren Hasan efendinin Bilal'i. Bir Bilal daha var. O kim? O da Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilal'i. Uluslararası katılımla İstanbul'un büyük bir otelinin salonunda düğün yapmış. Sonra gemicik almış, şimdi filo oldu. Arkasından villaları var, işi var. Diğer ticarethaneleri var. Çok önemli El Fadıl'gibi, Usume Kutup gibi, Fadıl gibi. Çok önemli Orta Doğu'nun palazlanmış insanları var. Onlarla arkadaş, iş ortaklığı yapıyor. Bir de vakfı var. Vakfın önünden kim geçerse, İstanbul'da kim ne yapacaksa vakfa 100 milyon dolar bırakıyor. Tahmin edemeyeceğiniz gelir kaynağına sahip. Hem vakıf, hem şahıs olarak. Peki iki Bilal'in aynı partide bir arada olması AKP'nin adaletiyle bağdaşıyor mu?"

"HAVUZ DOLARLA YÜN DÖŞEK GİBİ OLMUŞ"

Öbür taraftan bir havuzun 630 milyon dolarla doldurulduğunu anlatan Devlet Bahçeli şöyle devam etti:

"11 işadamına, Başbakan çok yakın bildiği arkadaşıyla salma göndermiş. Sen 100 milyon dolar vereceksin. İçinden bir uyanık daha var. '100 milyon dolar vereyim ama yakında bir ihale var, salmam 150 milyon dolar olsun ama bu ihaleyi de bana versin' diyor. Alışmışlar ya kudurmuştan beter. Havuza 630 milyon dolar dolmuş. Kaman'da kime sorsan, havuza düşmesin ıslanır boğulur diye korkar. Ama her tarafını dolarla doldurup içine gir dediğinizde yün döşek gibi yatmış gibi uşak uyumaya başlar. Böyle rezillik olur mu?"

"DEVLET BABA DEĞİL, BİLAL'İN BABASI"

Başbakan'ın yolsuzluk ve rüşvet üzerine her şeyi kapatmak istediğini, dillendiren herkesi kendisine komplo yapan vatan haini ilan ettiğini söyleyen Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

65 gündür söylediği bu. Demiyor ki, 'bu bu kadar yayılmış halkım bunu konuşuyor gazeteler bunu yazıyor, bunları kapatacağımız yerde bu millet beni yüzde 51 lle iktidara getirdi, sorumluluğum var. Milletin sorunlarını çözemedim, ama hükümetimle ilgili yolsuzluk konuşuluyor, bunu önlemem lazım.' Savcı ve yargı mensuplarını azarlayıp kıyım yapacağın yerde 'Gelin bakalım mahkemelerin değerli savcı hakim ve üyeleri kolluk kuvvetleri olarak emniyetin tamamını görevlendiriyorum. Yolsuzluk ve rüşvetin köküne kadar gidin nereye kadar dayanırsa dayansın. Diyerek babalık yapamıyor. Çünkü oğlu var. Oğlunun babası ama, Türkiye'deki hiçbir Bilal'in babası olamıyor. Oturdukları zaman da devlet baba diyorlar. Hayır öyle de değil. İşte gördünüz durumu Şimdi kalkmış herkesi suçluyor."

"MHP 7 SÜLALENDEN HESABINI SORAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: 'Bugün için kendini kurtarabilirsin. Ama Cenabı Allah lütfedip MHP iktidar olduğunda bütün bunların hepsini masanın üstüne kor, yedi sülalenden bunun hesabını sorar. Yüce Divan'a gitmekten başka çıkış yolunuz olmaz. Zaten sürekli havada ve havaalanında dolaşıyorsun. Gitmediğin ülke kalmadı. Oralardan bir yer beğenmişsen oraya da kaçıp gitmeye çalışabilirsin. Ama nereye gidersen git bu millet iradesi kulağından tutar Ankara'ya getirir. bunun hesabını senden sorar. Hepiniz diyorsunuz bu olabilir mi acaba. MHP bunu yapabilir mi? İsterseniz bir deneyin bakalım nasıl olacağını göreceksiniz. Denemenin ilk işareti 30 mart, sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var."

Bahçeli daha sonra Kırşehir belediye Başkan adayı Akif Ekici ve Kaman'da halen belediye başkanı olan Erhan Talu için destek istedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.