Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli'den erken seçim açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, erken seçim tartışmaları ile ilgili olarak "Erken seçim tartışmalarının sıcak gündem tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapanların 2023 haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP lideri Bahçeli'den erken seçim açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerimize en iyi dilek ve duygularımı sunuyorum. MHP'nin siyaset anlayışının merkezinde millet vardır.

Partimiz gücünü ve güvenini milletinden alan bir siyasal düşüncenin savunucusudur.

Milletlerin varlığıyla yer yüzünün çehresi değişmiştir. Bizim vazgeçmeyeceğimiz temel millet oluşumudur. Milliyetçidir bu oluşumun şuurla kavranmasıdır. Beraberce yaşanan her an tarihi nitelikli ittifakla benimsenmiş zengin bir ile doğru artan bir kaynaşmadır.

"MHP ÖTEKİLEŞTİRİCİ DEĞİLDİR, HİÇ DE OLMAMIŞTIR"

MHP'nin millet anlayışı yok sayıcı, ötekileştirici değildir, hiç de olmamıştır. Hiç kimsenin kökenini veya mezhebini aşağılayan, yasaklayan bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti varlığı içinde kucaklamıştır. Güvence milli birlik ve kardeşliğimizdir. Milli onurumuza en ağır saldırı ve suikastler yapılmıştı. Türk milleti istiklalini kurtarmasını bildi ve bunu milli birlik ruhuyla başardı.

Siyasal hedefler, milletin manevi değerleriyle birleşmedikten sonra söylenen hiçbir söz millet tarafında karşılık bulmayacaktır. Milli iradeyi silahın vesayeti altına alan her niyet darbedir. Cumhur İttifakı millet ne diyorsa ona kulak veren, millet ne istiyorsa onu önceliğine alan, milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ HEBA EDİLEMEZ"

Sözde demokrat özde despot olanların hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor, hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz. Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz Türkiye'nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez.

Bölücü terör örgütü PKK'nın keşif kolu ve gözetleme kulesi olan HDP'yle yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar, bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler, içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir

"KORKAKLAR HER GÜN KAYBETMEYE MAHKUMDUR"

Şehitlerin, gözü yaşlı anaların hesabı mahşere bırakılmayacak bu dünyada mutlaka sorulacaktır. MHP buna yeminlidir, Cumhur İttifakı buna kararlıdır. Korkaklar her gün kaybetmeye mahkumdur. Sevdamız millet, gücümüz devlettir.

2021 yılı İstiklal Marşı'nın 100. yıldönümüdür. 2021 yılı İstiklal Marşı yılıdır. İstiklal Marşı'mız 'Korkma' diyerek başlıyor. 'Korkma' yine bütün dünya karşımıza geçsin... Kaderimiz budur.

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise A'dan Z'ye yozlaşmanın ve terör batağının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır?

Gara'da yuvalanan teröristlere haber götüren milletvekillerinin TBMM'de ne işi vardır! HDP suçludur, destekçileri suçludur.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36 bin 106'yı bulmuştur. Hıyanete tarafsızlık namuslu bir insan vasfı mıdır? Terör eylemlerini cılız insan hakları ezberleriyle örtbas etmeye çalışmak onurlu ve şerefli bir tavır mıdır? HDP şu kadar oy aldı diyorlar. HDP'ye oy verenler PKK'nın uzantısı olsun diye mi oy verdiler? PKK'nın arka bahçesi, iradesini ve varlığını Kandil'e bağlamış bir sözde partinin aldığı oy oranı insanlıkla bağdaşlaması kahramanla hainin bir tutulması kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar kişi varsa HDP'nin yanındadır.

Türk milleti ne olup bittiğini açık şekilde bilmekte ve görmektedir.

"HDP'NİN KAPATILMASI ACİLDİR"

Siyasi partilerin kapatılması Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Kapatmaya konu eylemlerin yalnızca işlenmiş olması yeterlidir. HDP diye bir partiden, söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

CHP'liler PKK'ya hala minnettar mıdır? İttifak ortağı CHP gibi fezlekelere ne var ne yok ona bir bakalım mı diyecekler? HDP'nin kapatılması konuusnda CHP ve İYİ Parti'nin tutumu nasıl olacaktır? HDP'ye destek PKK'ya destekdir. PKK'ya destek Türkiye'ye ihanettir. CHP kime destek vermektedir? İYİ Parti kim tarafındadır? Ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır. MHP amasız fakatsız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyecek, HDP'nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır. ABD şunu demiş, bize göre fasa fisodur. Milli bekamız neyi gerektiriyor ona bakacağız.

Bizde kıvırma yoktur, suya yazı yazmak yoktur. Bir toplumda terörün insan hayatına yönelik aşağılık bir eylem yöntemi olduğuna dair bir bilinç yoksa yıkım ve yok oluş kapıya dayanmış demektir.

"ERMENİSTAN TERÖR DEVLETİDİR"

Ermenistan terör devletidir aynı zamanda kukladır. Biz konu Ermenistan olsa bile demokrasinin hakim olmasını isteriz. Ermenistan'ın darbeye mesafeli demokrasiye yakın olması dileğimizdir. Aynı tutarlılığı muhatap ülkelerden de bekleriz.

ABD'YE TEPKİ

ABD istemiyor diye Türkiye S-400'leri iade mi etsin? Nereden ve kimden alacağımıza biz karar veremeyeceksek bağımsızlıktan nasıl bahsedeceğiz? Türkiye, PKK/YPG'ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu?

Bize göre, S-400 konusunda başkalarının servis ettiği formüller değil, Ankara kriterleri geçerli olmalıdır. Kaldı ki silahları depolarda çürütmek için onca maliyete de katlanmadık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.