Hava Durumu

MHP'nin tüzük kurultayı iptal oldu

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'nin tüzük kurultayı iptal oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kongrede rakibi olan genel başkan adayları arasındaki hukuk mücadelesinde karar belli oldu.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın öncülüğünde 19 Haziran 2016'da gerçekleştirdikleri olağanüstü kongreyi iptal etti. Mahkeme bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. Akşener'in partileşme için düğmeye basması bekleniyor.

MHP'li muhaliflerin 19 Haziran 2016'da bir otelde yaptıkları olağanüstü tüzük kurultayında MHP Tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

İLK TEPKİ AKŞENER'DEN

Meral Akşener ilk tepkiyi twitter hesabından verdi...

"Kongre iptal oldu.Tam 10 dakikada dava bitti.10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı"

MUHALİFLER DÜZENLEMİŞTİ

Muhaliflerin 19 Haziran 2016'da yaptıkları kurultaya karşı, genel merkeze yakın isimlerden Üst Kurul delegesi, eski milletvekili Cemal Enginyurt'un açtığı davanın bugün karara bağlanması bekleniyordu.

Davada genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ lehine karar çıkması durumunda yeniden olağanüstü kurultay hazırlığı gündeme gelebilecekti.

MHP'li muhaliflerin 19 Haziran 2016'da yaptığı olağanüstü tüzük kurultayında MHP Tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.