Hava Durumu

Microsoft, kalıcı olarak kapatılıyor!

COVID-19 salgınının negatif etkisi iş dünyasını etkilemeye devam ediyor. Bu bağlamda Microsoft mağazaları için alınan yeni bir karar birçok işletmeyi şaşırttı. ABD'li yazılım şirketinden bu konu hakkında bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Microsoft, kalıcı olarak kapatılıyor!

Son günlerde veri hırsızlığı ile suçlnan Microsoft, bugün yaptığı açıklamada stratejik bir değişikliği hayata geçirdiğini ifade etti. Alınan bilgilere göre bu değişiklik kapsamında bazı servisler kapatılacak, bazıları ise yeniden yapılandırılacak.

Kısa bir süre önce kendisine ait olan Mixer isimli yayın platformunun yayın hayatına son veren 45 yıllık şirket, perakende mağazalarını dijital bir ortama taşımaya karar verdi. Bu satış merkezlerinde çalışanlara ne olacak?

Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı David Porter, yayımladığı ilgili iletisinde şunları söyledi: "Ürün portföyümüz büyük ölçüde dijital projelere doğru evrildi ve dijital ortamlardan yaptığımız satışlarımızın oranı arttı."

"Yetenekli ekibimiz, müşterilere dışarıda var olan mağazaların sunabileceği hizmetlerin ötesinde bir hizmet verebileceğini kanıtladı. Mağazalarımıza minnettarız ve bu mağazalarımızın sağladığı hizmetleri İnternet'e taşıyoruz."

Perakende mağazalarının ürünlerini Microsoft.com'a taşıyan yazılım firması, bir duyuru daha yaptı. Buna göre Londra'da, New York'ta, Sydney'de ve Redmond'da ziyaret edilebilen Microsoft deneyim mağazaları açık kalacak.

Bu mağazalarda çalışanların iş hakkına son verilmeyecek. Ayrıca Microsoft'un Xbox ve Windows ürünlerine daha fazla yatırım yapacağı da öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor. Dünyada 116 adet Microsoft mağazası mevcut.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.