Hava Durumu

Microsoft WordPad reklam haberi ile üzebilir

Microsoft Insider programına katılan bir kişinin keşfettiğine göre, popüler belge düzenleme uygulaması Microsoft WordPad reklam haberi ile gündeme geldi. Microsoft WordPad, Windows ile birlikte gelen en eski uygulamalardan birisi ve temel ihtiyaçlar için basit ama etkili bir çözüm sunuyor. Kullanıcıların da bu uygulamayı kullanırken sürekli olarak rahatsız edilmeleri can sıkıcı olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Microsoft WordPad reklam haberi ile üzebilir

Microsoft WordPad reklam haberi ile gündeme geldi

Microsoft WordPad içerisinde yapılan reklam, yine Microsoft'un olan Office uygulamalarını içeriyor. Kullanıcıları Office Web uygulamalarını denemeye teşvik eden Microsoft, uygulama esnasında küçük bir açılır ekran ile öneride bulunuyor. Bu da akıllara, Microsoft'un WordPad uygulamasından vazgeçebileceği ihtimalini getiriyor.

Windows araştırmacısı Rafael Rivera'ya göre şirket, araç çubuğunun altında görünen reklamın altı varyantını deniyor ve kullanıcılardan Word, Excel ve PowerPoint'in ücretsiz çevrimiçi sürümlerinden birini denemelerini istiyor. Microsoft bu bildirimler ile sadece Office kullanımını arttırmaya çalışıyor olabilir. Ancak vazgeçmek istediği bir hizmeti de yavaş yavaş taşıyor olabilir.

Bu güncelleme şuan için deneme aşamasında. Kararlı sürüm ile birlikte, Windows 10 için gelip gelmeyeceği henüz kesin değil. Ancak kamuoyu ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim bu reklamlarda zarar görmezken, diğer kesim WordPad uygulamasını basit ve işe yarar olarak kalmasını istiyor.

Ancak Rivera'ya göre, bu değişim Office uygulamasına katılan aylık kullanıcı sayısını arttırmak amaçlı yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.