Hava Durumu

Midesinden 2 kilo saç çıktı

Kocaeli'nde, "Rapunzel sendromu" hastalığı nedeniyle sürekli saçlarını yiyen genç kadının midesinden, ameliyatla 2 kilo saç çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Midesinden 2 kilo saç çıktı
Darıca'da yaşayan G.K. midesindeki rahatsızlık nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne geldi. Yapılan kontrol sonucunda G.K.'nın midesindeki kitle tespit edildi. G.K. ameliyata alınırken, midesinden 2 kilo saç çıktı. G.K. tedavisinin ardından dün taburcu oldu.

"RAPUNZEL SENDROMU"

Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Cengiz Ateş, G.K.'nın " Rapunzelsendromu" hastalığı nedeniyle saçlarını yediğini belirterek, meslek hayatında ilk kez böyle bir hastanın ameliyatını yaptığını söyledi. Cengiz Ateş hastanın midesindeki saç yumağını başarılı bir operasyonla alındığını ve hastanın midesinin temizlendiğini belirterek, "Hastamız 18 yaşında genç bir bayandı. Oldukça zayıf ve uzun süredir yemek yiyemediğini söylüyordu.

"BAŞARILI BİR AMELİYATLA KİTLEYİ ALDIK"

Tomografi sonucunda hastanın midesini tamamen dolduran büyük bir kitle olduğunu gördük. Ayrıca ince bağırsağını tamamen tıkayan bir kitle mevcuttu. Bu bulgularla hastayı acil ameliyata almaya karar verdik. Yaklaşık 2 saat sürdü ameliyatımız. Ameliyat sonrası hastamızı yaklaşık 1 hafa süreyle serviste takip ettik. Daha sonra normale döndü. Yemeye içmeye başladı. Oldukça mutlu oldu ve keyfi yerine geldi" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.