Hava Durumu

Midyat'taki bombalı saldırıda büyük ihmal!

Midyat'ta 6 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısında ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı ile ilçe emniyet müdürü açığa alındı. Bomba yüklü araç bir süredir jandarmanın takibindeymiş.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Midyat'taki bombalı saldırıda büyük ihmal!
Mardin'in Midyat ilçesinde 8 Haziran'da ikisi kadın polis 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı araçla saldırıyla ilgili inceleme yapan İçişleri Bakanlığı müfettişleri, olayda ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürünü açığa aldı.

Doğu ve Güneydoğu'daki bazı kentler ve ilçe merkezlerinde terörle mücadele çalışmaları devam ederken, terör örgütü PKK 8 Haziran'da Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi. Yaklaşık 500 kilogram patlayıcı bulunduğu değerlendirilen aracın infilak etmesi sonucu emniyet müdürlüğünün ana giriş kapısında nöbet tutan kadın polis Nefize Özsoy ile üst kattaki büroda görev yapan 6 aylık hamile Şerife Özden Kalmış şehit oldu. Saldırıda bir erkek polis de şehit olurken 3 sivil de hayatını kaybetti.



İçişleri Bakanı Efkan Ala, olayın incelenmesi, ihmal olup olmadığının araştırılması talimatını verdi. Talimat üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli iki Mülkiyebaşmüfettişi Midyat'a giderek incelemelerde bulundu.

TAKİP EDİLİYORDU

Alınan bilgiye göre, müfettişler, bombalı araç eyleminde kullanılan aracın bir süredir Midyat İlçe Jandarma Komatanlığı'nca takip edildiğini ortaya çıkardı. Muhbirden gelen bir bilgi üzerine aracın ve eylemin takip edildiğini belirleyen müfettişler, jandarma komutanlığında görevli bir astsubayın muhbirle görüşmeler yaptığını ve istihbarat çalışmalarının yapıldığını tespit etti.

BOMBALI ARACA MÜDÜHALE EDİLMEMİŞ

Müfettişler, emniyet müdürlüğüne yönelik eylem için seyir halinde olan bomba yüklü aracın güzergahında bulunan ilçe jandarma komutanlığının da önünden geçmesine rağmen müdahale edilmediği, bombalı aracın ilçe emniyet müdürlüğüne yönelmesi sonrasında ilçe emniyet müdürünün uyarılmasına rağmen müdahale için yeterli süre bulunmadığını tespitinde bulundu.
İnceleme onayına göre, tespitler yapan müfettişler, soruşturma başlatılması için harekete geçti.

BİNBAŞI VE MÜDÜR AÇIKTA

Bu kapsamda rapor hazırlayan müfettişler, ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürünü olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla açığa aldı. Müfettişler, ön raporu Ankara'ya gönderdi. Bakan Ala'nın müfettişlerin talebine uygun onay verdiği öğrenildi. Soruşturmayı tamamlayacak olan müfettişler, gerekli ifade ve delilleri topladıktan sonra savcılığa tevdi raporunu gönderecek. İdari olarak da disiplin raporu düzenlenecek. (Kaynak: Milliyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.