Hava Durumu

Migrene ne iyi gelir? Migren ağrısı nasıl geçer? Neden olur?

Migren kişinin gündelik yaşam kalitesini düşüren kişiye dayanılmaz ağrılar veren bir rahatsızlıktır. Toplumda ise migren tedavisi gören ve migren rahatsızlığını çeken pek çok kişi bulunmaktadır. Ülkemizde pek çok kişide görülen bu rahatsızlığın tedavisi bitkisel yöntemlerle mevcuttur. Bitkisel yöntemlerle yapılan tedavi seçenekleri ile birlikte migren büyük ölçüde geçmekte ve ağrıları yaşanmamaktadır. Peki, migrene ne iyi gelir? Migren ağrısı nasıl geçer? Migren neden olur? İşte migren rahatsızlığına iyi gelen tüm detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Migrene ne iyi gelir? Migren ağrısı nasıl geçer? Neden olur?

Migren hastalığı bitkisel yöntemlerle geçen dayanılmaz baş ağrıları yaşatan bir rahatsızlıktır. Migren yapılan testler ile birlikte tespit edilen bir rahatsızlıktır.

Migrene Ne İyi Gelir?

Soğuk Uygulaması: Soğuk su uygulaması migrenin ataklarını dindirir ve migrenin neden olduğu faktörleri de ortadan kaldırır. Migren ataklar ile birlikte seyreden bir rahatsızlıktır. Eğer migren ataklarınız başladıysa soğuk uygulamasını yaparak doğal yollardan bu ağrıları uyuşturmanız mümkündür. Buz uygulamasını başınıza 20 dakika boyunca koyarak bekletebilirsiniz. Böylece migrenin etkileri büyük ölçüde azalacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Veba Otu Kürü: Migrene son derecede iyi gelen ve bitkisel tedavi seçenekleri arasında veba otu kürü yer almaktadır. Veba otu kürü baş ağrınızı hafifletir ve migren ataklarını önemli ölçüde dindirir. Veba otu petasin bakımından son derecede zengin bir bitkisel tedavi seçeneği arasında yer almaktadır. Veba otu kürü dilerseniz toz şeklinde ya da bir bardak suyun içerisinde kaynatarak tüketebilirsiniz. Bu kürü günde 2 defa uygulayabilirsiniz.

Fesleğen Yağı: Migrene iyi gelen bir diğer bitkisel doğal yöntemlerden biri de fesleğen yağıdır. Fesleğen yağı migrenin atakları ortaya çıktığında koklayarak bu atakları dindirebilirsiniz. Dilerseniz migren ataklarını dindirmek için fesleğen ile birlikte başınıza masaj yapabilirsiniz. Yarım saat boyunca yapmış olduğunuz masaj ile birlikte migrenin atakları önemli ölçüde dinmekte ve kendinizi daha iyi hissetmektesiniz.

Gümüşdüğme Bitkisi: Mucizevi bitkiler arasında yer alan gümüşdüğme bitkisi migren için birebir olan doğal tedavi seçenekleri arasındadır. Eğer siz de migren ataklarından şikayetçiyseniz mutlaka gümüşdüğme bitkisini uygulayarak baş ağrınızı önemli ölçüde dindirebilirsiniz. Migren ağrılarının dayanılmaz ağrılarını bu bitki ile hızlı bir şekilde geçirmeniz mümkündür. Gümüşdüğme bitkisi 250 miligram olmak zere tüketebilir ve migren ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Tüm migren ağrılarını önemli ölçüde uyuşturan bu mucizevi bitkiyi mutlaka evinizde bulundurmalısınız.

Chia Tohumu: Migren kişinin gündelik yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Migren ataklarına karşı uzman doktorlar tarafından da önerilen chia tohumu mutlaka tercih etmeniz ve tüketmeniz gereken doğal gıdalar arasında yer almaktadır. Chia tohumunu bir bardak kaynar suyun içerisine atarak kaynatabilir ve o şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz chia tohumunu direkt olarak da yutabilir ve bu şekilde de ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Her migren atağı yaşadığınız durumda chia tohumunu uygulayarak bu ağrılarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

Migren Ağrısı Nasıl Geçer?

Zerdeçal: Zerdeçal her derde deva olarak bilinen aynı zamanda insan sağlığına son derecede faydalı olan doğal bitkilerden biridir. Zerdeçal ile birlikte migren ağrılarınızı önemli ölçüde giderebilirsiniz. Eğer sürekli olarak migren atağından şikayetçiyseniz zerdeçal tüketerek bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Tamamen doğal yollarla bu ağrılarınızdan kurtulmak mümkündür. Kan dolaşımını hızlandıran ve migreni kısa sürede geçiren zerdeçalı günde 2 defa tüketebilirsiniz.

Aloe vera Bitkisi: Tam anlamı ile mucizevi bitki olan aloe vera bitkisinin migren tedavisi için de kullanıldığını biliyor muydunuz? Aloe vera sahip olduğu besin değerleri ile birlikte migren ağrılarını uyuşturur ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Dilerseniz aloe vera jelini de çıkartarak başınıza bu şekilde masaj yapabilirsiniz.

Lavanta: Lavanta son derecede faydalı ve oldukça güzle koku yayan bir bitkidir. Bir parça lavantayı kaynar suyun içerisine atarak kaynatabilirsiniz. Bu şekilde buharını da içinize çekerek migren ataklarınızı dindirmek mümkündür. Lavanta son derecede faydalı ve migren için etkili bir doğal yöntemdir.

Migren Neden Olur?

Stres: Stres başlı başına migreni tetikler Stresli bir iş hayatı yaşıyorsanız veyahut sınav stresi gibi dertlerden şikayetçiyseniz migren ataklarına hazır olmalısınız. Bundan dolayı stresten uzak bir yaşam tarzı benimsemelisiniz.

Sigara ve Alkol: Sigara ve alkol gibi zararlı bağımlılıklar migreni tetikler. Migren gibi faktörlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bundan dolayı sigara ve alkolden uzak durmak son derecede önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.