Hava Durumu

Milletvekilleri 'arabuluculuk' sınavında sınıfta kaldı

Çoğu hukukçu 200 milletvekili, arabulucu olmak için Adalet Bakanlığı sınavına girdi ancak hiçbiri barajı aşamadı. Sınavda en yüksek puanı AK Partili Ramazan Can alırken, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz 74 puanla 'başarısız' isimler arasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milletvekilleri 'arabuluculuk' sınavında sınıfta kaldı

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı arabuluculuk sınavına giren 200 civarındaki milletvekillinin neredeyse tamamına yakını sınavı geçemedi.

Adalet Bakanlığı'nın 24 Kasım'da yaptığı ara buluculuk sınavına yaklaşık 30 bin kişi girdi. Yaklaşık 200 civarındaki milletvekilli de sınavda ter döktü. Vekillerin büyük bölümü, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın verdiği eğitimlere de katıldı.

Edinilen bilgilere göre, sınavda 91 ve üzerinde puan alan 6 bin 271 kişi başarılı oldu. Ancak milletvekilleri kazananlar arasında yer almadı.

En fazla puanı AK Partili Can aldı

Arabuluculuk sınavında en fazla puanı alan milletvekili AK Partili Ramazan Can oldu, ancak Can da 90 puan almasına rağmen, barajı geçemedi.

AK Parti milletvekillerinden Orhan Kırcalı 89, Yılmaz Tunç 88, Recep Özel 88, Ahmet Aydın 69 puan aldı. CHP'li Mahmut Tanal 74 puan alırken, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar da 88 puan almasına rağmen sınavı kazanamadı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da 74 puan alarak 'başarısız' isimler arasında yer aldı.

Bakan Gül'den arabuluculuk sınavı açıklaması: Milletvekillerinin daha çok çalışması gerekecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, milletvekillerinin 'arabulucku' sınavını geçememesi ile ilgili "Milletvekillerinin daha çok çalışmaları gerekecek" dedi.

Bakan Gül, Adalet Bakanlığı'nın kasım ayında düzenlediği 'Arabuluculuk Sınavı'na girip girmediği sorusuna "Yok girmedim, uygun olmazdı benim girmem" derken, sınavı kazanan milletvekilinin de olmadığını belirtti.

Bakan Gül, "Milletvekillerinin daha çok çalışmaları gerekecek. Eşit yarış, adil rekabet" dedi.

Bakan Gül, yeniden sınav yapacaklarını, arabuluculuğun mevcut davalarda önemli olduğunu belirterek, "2018'de iş davalarını, 2019'da ticari davaları genişletince bu konuda arabuluculuk çok yaygınlaştı ve arabulucu ihtiyacı arttı. Birçok ihtilaf çözüldü arabuluculuk sistemiyle... Çok iyi giden bir sistem. Ama hem sayının hem kapsamın genişletilmesine de ihtiyaç var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.