Hava Durumu

Milletvekillerine tokmak gösterdi! Şunu alıp sizi...

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AK Partili miletvekileri arasında sözlü tartışma sürmesi, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i kızdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milletvekillerine tokmak gösterdi! Şunu alıp sizi...

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve Ak Partili miletvekileri arasında sözlü tartışma sürmesi, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i kızdırdı. Akşener, Başkanlık kürsüsündeki tokmağı eline alarak, "Kalkıp buradan inip elime şunu alıp sizi kovalayamayacağıma göre, suhuletle şu meclisi kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum" dedi.

Gerginliğin ardından verilen 15 dakikalık aranın ardından birleşim tekrar açıldı. Burada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında yaşanan 'Şerefsiz' tartışması TBMM Genel Kurulu'nda birleşimin tekrar açılmasından sonra da devam etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında yaşanan sözlü tartışmaya AK Parti ve MHP'li milletvekilleri de girince, TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener sinirlendi.

TOKMAĞI GÖSTERDİ

Süren tartışmalar üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Başkanlık kürsüsünde bulunan tokmağı eline alarak salladı ve şunları söyledi: "Emir kipiyle bugüne kadar hiçbir milletvekilline konuşmadım. Sus, otur, kalk, git diye kimseye konuşmadım. Rica ediyorum diyorum. Sonuç itibariyle ricaya uyarsınız uymazsınız sizin bileceğiniz iş. Kalkıp buradan inip elime şunu alıp kovalayamayacağıma göre sizleri, dolayısıyla bakın suhuletle şu meclisi kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum. Ben bir milletvekilini ister burada, isten orada otursun emir kipiyle hiç konuşmadım, konuşmayacağım da. Herkes için geçerli. Elbet ben rica edeceğim uyacaksınız, uymayacaksınız sizinle alakalı. Benim görevim sükuneti sağlayabilmek. Sağlayamazsam idare amirleri devreye girecek."

Tartışmalar sürünce, Akşener, birleşime tekrar ara verdi. Genel Kurul saat: 20.30'da yeterli sayı olmadığı için birleşim kapandı. Genel Kurul haftaya salı günü saat: 15'te tekrar toplanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.