Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan flaş SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkemenin SBS'ye ilişkin kararı sonrası, "Öğrencilerimiz de, velilerimiz de rahat olsun" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2014 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan flaş SBS açıklaması

1 milyon 112 bin öğrenciyi ilgilendiren konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan flaş açıklama geldi. Karara itiraz edileceğini belirten Avcı, "Öğrenciler okullarında devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir öğrenciyi mağdur etmez. Onun da tedbirini alıyoruz" diye konuştu.

Avcı, "Danıştay kararı değil, idare mahkeme kararıdır. İtirazı mümkündür. Biz hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyiz, hiçbir çocuğumuzu okulundan alıp başka bir yere göndermeyiz. Bunlar kazanılmış haktır. Öğrenciler rahat olsun. Tatil başlıyor, iyi bir tatil geçirsinler" dedi. Bakan Nabi Avcı, her şeyin kontrol altında olduğunu sözlerine ekledi.

16 TEMMUZ'DA DAVA AÇILDI, 15 OCAK'TA KARAR VERİLDİ

Bir hafta içinde itiraz edeceğiz. Bölge idare Mahkemesi kararını verir. Bu kaosa hava mahkeme kararıyla bertaraf edilir. 16 Temmuz’da dava açıldı. 15 Ocak’ta karar verildi. Aileler de rahat olsun. Tedbirimiz aldık. Alacağız. Kararı bekleyelim. Fazla konuşmak istemiyorum. Hiç bir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

ZAMANLAMA ELEŞTİRİSİ

Avcı, "Zamanlama manidar mı" yorumu için, Bu söz özellikle çok kullanılıyor bu aralar. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz’da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş. MEB burada. Onların hakkını savunacak tedbirleri almıştır. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bekleyelim. O yüzden fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

18. İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak.

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.