Hava Durumu

Milli Güvenlik Kurulu toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli Güvenlik Kurulu toplandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde15.35'te başlayan toplantıda son haftalarda ülke gündeminde yer alan birçok kritik konu ele alınıyor.

MGK gündeminin ana maddelerinden biri Doğu Akdeniz. Türkiye ve Yunanistan arasında temmuz ayından beri Doğu Akdeniz sahasında artan ve iki ülke savaş gemilerinin de alanda yoğunluk kazandığı o gerginlik yerini yavaş yavaş ufukta görünen diplomasi ve müzakere masasına bırakıyor. Türkiye Yunanistan ile masaya oturmaya hazırız sinyali verirken, Doğu Akdeniz'deki haklarımızdan taviz vermeyeceğiz mesajı bölge ile paylaşılıyor. MGK'da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de önümüzdeki dönem adımları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Libya'daki son gelişmeler de MGK da ele alınacak. Son olarak Libya da Ulusal Mutabakat Hükümeti, Feyyaz Sarrac ekim ayı sonunda istifa edeceğini açıklamıştı. Türkiye'nin Rusya ile Libya konulu görüşmelerde geldiği durum ve Libya sahasındaki gelişmelerde değerlendirilecek başlıklardan.MGK gündeminde İdlib'deki hassas durum da ele alınacak. Türk Rus ortak devriyeleri bir süreliğine durdurulmuşken Rusya'nın İdlib'deki hava saldırıları gündeme gelecek. İdlib'de muhalifler ile teröristlerin ayıklanması konusunda devam eden çabalar değerlendirilecek.

MGK terörle mücadele gündemine de ayrı bir parantez açacak. Yurt içi ve yurtdışındaki terörle mücadele operasyonları masaya yatırılacak. MGK toplantısı ardından gündeme ilişkin bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.