Hava Durumu

Milli takımın fabrikası: Vakıfköy

Yeşil Beyazlı takımın altyapısından yetişen birçok isim Ay Yıldızlı takıma çağrılarak Türkiye için mücadele etti. Hatta Vakıfköy tedrisatından geçen ve A takımda oynamamış Mehmet Zeki Çelik ve Altay Bayındır gibi isimler de Türk futboluna kazandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli takımın fabrikası: Vakıfköy

2000 yılından sonra Bursaspor'dan yetişen birçok futbolcu A Milli Takım'a hizmet verdi.

A Milli Futbol Takım'ında son dönemde Bursaspor'dan yetişen futbolcular dikkat çekiyor. Vakıfköy adeta A Milli Takım'ın futbolcu fabrikası olarak işliyor. 2000 yılı sonrasında öne çıkan isimlerin başında Okan Yılmaz geliyor. 2000'li yılların başında Bursaspor ile leblebi gibi gol atan Okan Yılmaz, Süper Lig'de iki kez gol krallığı yaşamıştı. Okan, A Milli takım formasını 8 kez giydi, 5 gol attı.

Bursaspor'un pilot takımı olan Bursa Merinos'un altyapısından yetişen Erkan Özbey, 2002 yılında A Milli Takım'a seçildi ve İtalya ile oynanan özel maçta forma giydi. Bursa Merinos'un altyapısından yetişen kaleci Serdar Kulbilge, Romanya ile 2007 yılında oynanan özel maçta kaleyi korudu.

ENES VE OZAN DÜZENLİ OLDU

Bursaspor'un altyapısında eğitimini tamamlayan sağ bek Serdar Kurtuluş, Türkiye formasıyla 5 özel maçta forma giydi. Vakıfköy çıkışlı olan Sercan Yıldırım, 2009 yılında milli takıma çağrıldı, Bursaspor ile 2010 şampiyonluğunu yaşadı. Vakıfköy'den yetişen bir başka isim olan Eren Albayrak, 2015'te Lüksemburg ile oynanan özel maçta forma giydi. Şu anda Fenerbahçe'de oynayan Serdar Aziz de Bursaspor altyapısından yetişip, 2014'te Yeşil Beyazlı forma ile milli takıma seçildi. Vakıfköy ürünü Volkan Şen, 2010 yılında A Milli Takım'dan davet aldı ve 26 kez Ay Yıldızlı formayı giydi. Ozan Tufan ve Enes Ünal da Vakıfköy'den yetişip Milli takıma düzenli olarak katılan oyunculardan.

ZEKİ VE ALTAY EN ÜSTE ÇIKAMADI

Vakıfköy çıkışlı bir başka isim ise şu sıralar Gaziantep FK'de forma giyen Muhammet Demir. 2014 yılında Gaziantepspor'da forma giyerken A Milli Takım'a çağrıldı ve Ay Yıldızlı formayı 2 kez giydi. Vakıfköy'de 4 sene geçiren Ertuğrul Ersoy, 2014'te A takıma yükseldi, 2018'de Bursaspor formasıyla milli takıma çağrıldı ve iki maçta forma giydi. Bursa'da altyapıdan yetişen Okan Kocuk, 2018 yılında milli takım kadrosuna çağrıldı, fakat hiç forma giyemedi. A takım forması giymeyen isimlerden Mehmet Zeki Çelik ve Altay Bayındır da son dönemde Milli takım daveti düzenli alanlardan oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.