Hava Durumu

Milyon dolarlık hırsızlıkta ikinci karar

Bursa'da, girdikleri fabrikada 4 milyon dolar bulunca rüya sanıp birbirlerini tokatlayan ve paranın bir kısmını gömdükleri için yakalanan 3 tutuklu sanığın davasında ikinci kez karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2012 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2012 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milyon dolarlık hırsızlıkta ikinci karar
Daha önce verilen hapis cezası, Yargıtay tarafından etkin pişmanlık indirimi az yapıldığı için bozulan sanıklar, bu kez toplam 15 yıl 4 ay 23 gün hapis cezasına çarptırıldı.

8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde milyon dolarlık hırsızlıkla ilgili yargılanan A.G.D. ve E.T.'ye "hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan 6'şar yıl 11'er ay 22'şer gün, yaşı küçük sanık E.D.'ye ise 4 yıl 7 ay 25 gün hapis cezası verildi. Sanık avukatlarından İrfan Tuncel'in dosyayı temyiz etmesi üzerine yüksek mahkeme, şüphelilere etkin pişmanlıktan yapılan indirimi az bulduğu için kararı bozdu.


3 SANIĞA TOPLAM 15 YIL 4 AY 23 GÜN HAPİS ÇIKTI

Tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar A.G.D., E.T. ve yaşı küçük sanık E.D., çok pişman olduklarını ifade ederek, tahliyelerini talep etti. Mahkeme "nitelikli hırsızlık" suçundan A.G.D. E.T.'nin 2'şer yıl 5'er ay 5'er gün, yaşı küçük çocuk E.D.'nin ise 1 yıl 7 ay 13 gün hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca sanıklardan A.G.D. ve E.T.'ye "İşyeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3'er yıl 4'er ay hapis, yaşı küçük E.D.'nin ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.


YAŞI KÜÇÜK SANIĞA TAHLİYE

Sanıklardan yaşı küçük E.D. tahliye edilirken diğer iki sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

ŞÜPHELİLER, GÖMDÜKLERİ PARALARI ALMAYA GELDİĞİNDE YAKALANMIŞTI
Bilindiği gibi, 2 yıl önce Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) bir fabrikaya dizüstü bilgisayar çalmak için giren iki kişi, 4 milyon dolar bulunca rüyada olduklarını sanıp birbirlerini tokatlamış ve dışarıda araç başında bekleyen arkadaşlarına daha az pay verebilmek için parayı gömmeye karar vermişlerdi. Kaçarken atrafa saçılan paraların ardından alarma geçen polis ise şüphelileri, gömdükleri paraları çıkarmaya geldiğinde yakalamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.