Hava Durumu

Mısır'da 22 mumyanın kortejle taşındığı 'Altın Yolculuk' başladı

Mısır'ın başkenti Kahire'de 'Altın Yolculuk' olarak da adlandırılan 22 mumyanın taşınmasına başlandı. 100 yıldan sonra ilk kez taşınacak mumyaların sevki yaklaşık 40 dakika sürecek. Töreni yerel ve uluslararası yaklaşık 400 kanal ve 200'den fazla muhabir takip ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısır'da 22 mumyanın kortejle taşındığı 'Altın Yolculuk' başladı

Mısır'ın başkenti Kahire'de 22 mumyanın Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne taşınması töreni başladı.

'Altın Yolculuk' olarak adlandırılan kortejle 18 kral ve 4 kraliçeye ait toplam 22 mumyayı, Kahire Mısır Müzesi'nden Fustat kentindeki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nin sergi merkezine taşıyacak olan antik Mısır tarzında dekore edilmiş araçlar yola çıktı.

TAŞINMA 40 DAKİKA SÜRECEK

Geçit güzergahı araç ve yaya trafiğine tamamen kapatıldı. 100 yılda sonra ilk kez taşınacak mumyaların sevki yaklaşık 40 dakika sürecek.

DÜNYANIN GÖZÜ BU KORTEJDE

Yerel ve uluslararası yaklaşık 400 kanal ve 200'den fazla muhabir tarafından takip edilen törende Muna Zeki, Ahmed Hilmi, Hüseyin Fehmi gibi birçok yıldız da hazır bulundu.

NE OLMUŞTU?

Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmed Ganim, daha önce yaptığı açıklamada, bunun Mısır tarihinde kralları bir araya toplayan ilk kortej olduğunu söylemişti.

Mısır Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, söz konusu mumyalar 1871 ve 1898 yıllarında Mısır'ın güneyinde bir bölgede iki grup halinde keşfedilmişti.

Taşınacak mumyaların tarihi yaklaşık M.Ö. 1580 ile M.Ö. 1085 yıllarında Mısır'da hüküm süren Firavunlar hanedanı dönemine uzanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.