Hava Durumu

Mısır'da tutuklanan TRT muhabirinden iyi haber

Mısır'da 17 Ağustos'ta tutuklanan TRT Kahire muhabiri Metin Turan tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısır'da tutuklanan TRT muhabirinden iyi haber

Ramses Meydanı'ndaki Fetih Camii olaylarını takip ettiği esnada gözaltına alınan Turan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklandıktan tam 114 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Turan cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter ile birlikte büyükelçilik rezidansına gitti.

Burada elbiselerini değiştiren Turan daha sonra ailesi ve Türkiye’deki yakınları ile telefonda konuşarak durumunun iyi olduğunu bildirdi.

İLK FOTOĞRAF TWITTER'DAN

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Twitter hesabından Turan'ın ilk fotoğrafını da paylaştı. Elçilik hesabından atılan tweet'te, "Serbest bırakılan gazeteci Metin Turan Maslahatgüzarımız Alper Bosuter ile birlikte" denilerek, Turan'ın fotoğrafı yayımlandı.

Turan, Mısır’da 3 Temmuz’daki askeri darbeye karşı Kahire’nin Ramses Meydanı’nda yapılan gösterileri izlerken güvenlik güçlerinden kaçarak göstericilerle birlikte Fetih Camii’ne sığınmıştı. Burada gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Turan, 100 günü aşkın süredir cezaevinde bulunuyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.