Hava Durumu

Mısır’dan Erdoğan'a şok suçlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmadaki, Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var” sözlerine Mısır’dan ‘Batı ajanı’ tepkisi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2013 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısır’dan Erdoğan'a şok suçlama

Al Arabiya sitesinin yer verdiği haberde, Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ahmed el Mussalamani’nin açıklaması yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın sözlerine, “Batılı bir ajandan vatandaşlık derslerine ihtiyacımız yok” yanıtını veren Mussalamani, “Yabancı ajanlar Mısır’ı bölemeyecek” ifadelerini kullandı.

ABD, “Mısır’da Muhammed Mursi’yi deviren darbenin arkasında İsrail’in olduğunu” söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Erdoğan’ın açıklamasını şiddetle kınadıklarını söylerken “İsrail’in sorumluluğu olduğunu söylemek yakışıksız, mesnetsiz ve yanlıştır” dedi.

Erdoğan, “Mısır’daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var” ifadesini kullanmıştı. Başbakan Erdoğan şunları da söylemişti: “2011 seçimleri öncesinde Fransa’da yapılan bir oturumda, Adalet Bakanıyla Fransa’dan bir entelektüel, o da Yahudi, orada aynen şu ifadeyi kullanıyorlar, ‘Mısır’da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır, çünkü demokrasi seçim değildir.’ Aynı, uygulama bu. O zaman Batı, demokraside tanımı yakalaması, öğrenmesi lazım. Bu yakalanmaz, öğrenilemezse demokrasinin tanımındaki bu çelişkiler, bu çatışmalar dünyayı bir başka yere doğru taşıyacaktır.” Erdoğan’ın sözleri Mısır tarafından da sert bir ifadeyle reddedildi. Mısır’ın yeni Başbakanı Hazım el Biblavi’nin makamından, dün yapılan açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın son açıklamalarının hiçbir temeli yoktur ve aklı başında, haklı hiçbir kimse tarafından kabul edilemez” denildi.

Mısır başbakanlığı, Erdoğan’ın sözlerinin “Mısır’ın ulusal birliğini hedef aldığını” savundu ve “Kahire’nin sabrı taşma noktasında” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.