Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

Mısır'dan, Türkiye ile yürütülen görüşmelere dair açıklama geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini bildirdi. Şukri, "Devam etmesini umduğumuz gelişmeler var" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2021 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2021 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mısır Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

MBC Mısır televizyon kanalında Amr Edib'in programına telefonla bağlanan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şukri, "Devam etmesini umduğumuz gelişmeler var" dedi. Şukri, Türkiye ve Mısır arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turunda ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığını ve bir değerlendirme yapıldığını kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı daha önce de ülkesinin Türkiye ile "Normal ilişkiler kurmak için bir formül arayışında" olduğunu söylemişti.

Mısır'ın daveti üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında Türkiye'den bir heyet 5-6 Mayıs'ta Kahire'yi ziyaret ederek görüşmelerde bulunmuştu. İki ülke arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turu, 7-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.