Hava Durumu

Modacı seks ticareti ve istismardan tutuklandı

Kanadalı ünlü modacı Peter Nygard, seks ticareti yapmak, reşit olmayan kızlara cinsel istismarda bulunmak ve şantaj yapmaktan ülkesinde tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Modacı seks ticareti ve istismardan tutuklandı

Tutuklama, ABD hükümetinin talebiyle suçluların iadesi anlaşması kapsamında gerçekleşti. ABD'li savcı Audrey Strauss, Peter Nygard'ın 1995'ten bu yana birçok kadın ve 18 yaşından küçük kızları seks ticareti için işe aldığını belirtti. ABD'li 57 kadın, modacıyı "cinsel suistimal" ile suçluyor.

Parti tuzağı

Savcılığa göre, şimdi 79 yaşında olan Peter Nygard, "genelde dezavantajlı geçmişe sahip kurbanlarını" işe almak için birden fazla yol kullandı. Örneğin Kaliforniya ve Bahama'daki mülklerinde "Şımartan Partiler" adını verdiği etkinlikler düzenledi. Zor durumdaki kadınları ve kız çocuklarını ışıltılı partilerle kandırarak seks ağına kattı. Uyuşturucu kullanmaya zorladığı kadınlara ücretsiz yiyecek, içecek ve kozmetik sundu. Modacının suçlamaları reddettiği, 13 Ocak'taki duruşmada kefaletle tahliye talebinde bulunacağı bildirildi.

FBI şirketini bastı

Finlandiya doğumlu modacı Peter Nygard, Kanada'nın Manitoba eyaletinde büyüdü ve adını taşıyan giyim şirketleri kurarak ülkenin en zenginleri arasına girdi. Moda patronu, şubat ayında şirketinin New York'taki merkezinin, ABD polis teşkilatı FBI tarafından basılmasıyla çıkmaza girdi. Nygard baskından sonra şirketinin yönetim kurulu başkanlığından istifa etti. Şirketi de mart ayında iflas başvurusunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.