Hava Durumu

Moderna, mutasyonlu virüslere karşı ek aşı geliştirecek

Moderna, ABD hükümetinden bilim insanlarıyla birlikte koronavirüsün yeni mutasyonlarına karşı bir ek aşı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Moderna, mutasyonlu virüslere karşı ek aşı geliştirecek

ABD menşeili biyoteknoloji firması koronavirüsün piyasadaki aşılara karşı daha dirençli olabilecek Güney Afrika mutasyonuna karşı kullanılması amaçlanan ek aşı için gerekli ham maddelerin üretildiğini açıkladı.

BİRKAÇ POTANSİYEL YÖNTEM ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Ek aşı üzerinde çalışılması için Moderna'nın koronavirüs aşısının da incelendiği ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne gönderildi. Moderna koronavirüsün yeni mutasyonları ile mücadele etmek için birkaç potansiyel yöntem üzerine çalışıyor.

GÜNEY AFRİKA MUTASYONU'NA ÇARE OLACAK

Şirket bu yöntemlerden birisinin de koronavirüs aşının iki dozuna ek olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan mutasyona karşı geliştirilen ek aşının da uygulanması olduğunu açıkladı. Şirket daha önce koronavirüs aşısı olmayan ve koronavirüs geçirmemiş kişilere de koronavirüs aşısı ve ek aşının birlikte uygulanması üzerine de denemeler yapacak.

1 MİLYAR DOZ AŞI ÜRETİLECEK

Moderna aynı zamanda 2021 yılı aşı üretim hedefini 600 milyon dozdan 700 milyon doza yükseltti. Üretim süreçlerinde yapılaştırılacak iyileştirmeler ile aşı üretiminin bu yıl içerisinde 1 milyar doz seviyesine çıkarılması için çalışma yürütülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.