Hava Durumu

Mollafenari'ye 1 milyon liralık yatırım

Mollafenari Mahallesi, Osmangazi Belediyesi'nin yatırımlarıyla hak ettiği değere kavuşuyor. 1 milyon Lira harcanan bölge, cazibe merkezine dönüşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mollafenari'ye 1 milyon liralık yatırım
Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın en eski ve dar mahallelerinden Mollafenari'ye hem pazar alanı hem otopark hem de hizmet binası ile yol ve park kazandırmak için düğmeye bastı. Mollafenari Mahallesi'ne yapılacak çalışmalarla ilgili 8 bina kamulaştırılarak, bölgeye 1 Milyon Lira değerinde yatırım yapıldı. Osmangazi Belediyesi ilçenin dört bir yanına soluk aldıracak projeleri birbiri ardına hayata geçirmeye devam ediyor. Bursa'nın en eski mahallelerinden biri olan Somuncu Baba, Molla Fenari ve Uç Kuzular gibi birçok manevi değere de ev sahipliği yapan Mollafenari Mahallesi'nde kamulaştırılan 8 bina yıkıldı.

Osmangazi Belediyesi olarak kamulaştırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, bu çalışmaların vatandaşa nefes aldıracak yeni yaşam alanları kazandırdığını vurguladı. Mollafenari Mahallesi'nde çıkmaz sokağın açılması, yol genişletme, belediye hizmet alanı, pazar alanı ve otopark yapılacağının altını çizen Başkan Dündar, "Toplam 962 metrekare alanda yaptığımız kamulaştırılmanın ardından yıkım çalışmalarına da hızla başladık. 3. Bölüm Sokak genişletiliyor ve 2. Kahve Çıkmazı da açılıyor. İki sokak arasında kalan bölüme ise imar planına uygun olarak park, belediye hizmet alanı ve otopark ile pazar alanı kazandırıyoruz" dedi.

Turizmin canlanması noktasında bölgenin ihtiyacı olan yol ve otopark sorununun da çalışmalarla birlikte çözüleceğini vurgulayan Dündar, kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon lira harcadıklarını belirterek, "Yatırımlarımız ve icraatlarımızla mahallelerimizin güzelliği ortaya çıkıyor. Bursa'nın marka kent olması noktasında çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.