Hava Durumu

Montrö bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olanlar var" sözlerinin ardından 'Montrö' bildirisinde imzası olan emekli amirallerden 4'ünün Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu ortaya çıktı. Bildiriyi imzalayan isimlerin en başında İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergun Mengi yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Montrö bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı

104 emekli amiralin 'Montrö' bildirisi sonrası hareketli saatler yaşanıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sabah saatlerinde bildiride imzası olan 10 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı verildi.

Soruşturmada emekli amirallerden 10'u gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Gözaltına alınan emekli amirallerin ev aramaları ve dijital materyallerinin incelenmesi devam ederken, soruşturma kapsamında emekli amirallerin yurt içi ve yurt dışındaki bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

CHP ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bildiriye imza atan emekli amirallerden Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü ve Mehmet Tayfun Uraz'ın CHP üyesi olduğu tespit edildi.

Diğer 15 amiralim ise hanımı, kardeşi, kız kardeşi gibi yakın akrabalarının CHP üyesi olduğu ortaya çıktı.

İYİ PARTİLİ İSİM DE VAR

Bildiriye imza atan emekli 104 amiral arasında ilk sırada Ergun Mengi yer almıştı. Gözaltına alınan isimlerden olan Mengi'nin İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olduğu belirlenmişti.

ERDOĞAN İŞARETİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin yaptığı açıklamada, ''Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Bu eylem art niyetli bir girişim'' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.