Hava Durumu

Moody's'den Türkiye açıklaması

Moody's'in 5 Haziran Cuma gecesi açıklanması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B1', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Moody's'den Türkiye açıklaması

Moody's'in 5 Haziran Cuma gecesi açıklanması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B1', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Foreks'in ekonomist ile düzenlediği ankete göre, Moody's'in Cuma gecesi yapması beklenen değerlendirmesinde, 11 ekonomistin tamamı kredi notunun ve görünümün korunacağı tahmininde bulundu.

Moody's'in 2020 takviminde 5 Haziran Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor. Moody's, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Moody's'in raporu açıklanması durumunda, değerlendirme TSİ 23.00-23.00 aralığında gelecek.

Moody's, en son 14 Haziran 2019 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu Ba3'ten B1'e düşürmüş, 'Negatif' görünümü ise korumuştu.

Moody's'in 2020 yılına ilişkin takvimindeki ikinci değerlendirme tarihi ise 4 Aralık Cuma günü olarak görünüyor.

MOODY'S: TÜRKİYE'NİN BANKACILIK SİSTEMİNDEKİ NEGATİF GÖRÜNÜM SÜRÜYOR

Türkiye'nin bankacılık sistemi görünümü koronavirüs salgınının kredi profillerine baskı yapması nedeniyle negatif olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınının yol açtığı derin ekonomik bozulma kredi kullanıcılarının geri ödeme kapasitelerinin azaltacak ve bu nedenle sorunlu krediler artacak. KOBİ'lere ve turizm, ulaştırma ve ilişkili sektörlere kredileri yüksek bankaların özellikle etkilenmeleri büyük olasılık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.