Hava Durumu

Morrison'dan Türkçe bayram mesajı

Avustralya Federal Başbakanı Scott Morrison, Avustralya'da yaşayan Müslüman Türk toplumu için Türkçe Kurban Bayramı mesajı yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Morrison'dan Türkçe bayram mesajı

Avustralya Federal Başbakanı Scott Morrison, Avustralya'da yaşayan Müslüman Türk toplumu için Türkçe Kurban Bayramı mesajı yayınladı .

Morrison, "Kutsal Kurban Bayramını kutlayan herkesin bayramını kutluyorum. Geçen yıl bu zamanlar, Müslüman toplumun Avustralya'nın kültürel yapısına getirmiş olduğu saygınlık ve nezaketin büyük zenginliğinden söz etmiştim. O zamanlar hiçbirimiz son aylarda yaşadığımız sorunlarla mücadelede bu erdemlerin ne kadar önemli olduğunu öngöremezdik. Bu zor dönemdeki anlayışınız ve çabalarınız için sizlere derin şükranlarımı sunarım.

Ulus olarak, mücadele etmekte olduğumuz sorunlarla başa çıkma ve bu salgından kaynaklanan sorumluluğu paylaşma konusunda sabırla çalıştık. Şu an için, kutlama şekillerimiz ile aileler ve inanç toplumları olarak biraraya gelmemiz farklı gerçekleşmekte. Fakat birlik ve birbirimize bağlılığımız gibi, toplumumuzun önemli unsurları değişmemiştir. Birçok kültür ve inançlarımızla bizi Avustralyalılar olarak farklı kılan, birlikte çalışıp birbirimizi desteklememizdir.

Kurbanı anarken, son aylardaki fedakarlıklar Kurban Bayramının anlamını anlatıyor. Fakat, bu korkunç kriz döneminde bile, duayı paylaşma ve sevdiklerimizle birlikte geçirdiğimiz zamanı paylaşım gibi, yaşamımızın süregelen adetleri bize anlam ve amaç kazandırmaktadır.

Bu tür kutlamalar, inancı yaşama fırsatıdır. Biliyorum ki, yaşamınızda bir rehber ve ışık olan inancınız, sizi ve toplumunuzu desteklemeye devam edecektir. Bu zor zamanda ve bu muazzam Kurban Bayramı ve hayır döneminin ruhu içinde, biliyorum ki size düşeni yapacak ve çevrenizdekilere huzur ve desteklerinizle ulaşacaksınız.
Çabalarınız ve yaptığınız fedakarlıklarla inancınızı tam olarak yaşıyor ve toplumunuzda ve ülkemizde bir fark yaratıyorsunuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.