Hava Durumu

MOSFED Başkanı Güleç: Pandemiyle birlikte insanlar bütçelerini mobilyaya ayırıyor

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün ülke için bir akıncı gücü olduğunun altını çizerek, 2021 yılında sektörün daha da hızlanacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MOSFED Başkanı Güleç: Pandemiyle birlikte insanlar bütçelerini mobilyaya ayırıyor

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün ihracatına yönelik açıklamalarda bulundu.

KDV indirimiyle birlikte bu yıla çok iyi başladıklarını belirten Başkan Güleç, "2020 hedefimiz vardı. Mart aylarında farklı bir durum ortaya çıktı. İç pazarda, pandemi nedeniyle satışlar durdu. Cumhurbaşkanımızın normalleşmeyle ilgili açıklamasıyla beraber sektör hareketlendi. Desteklerle birlikte sektör hızlandı. Şuanda hareketli. Vatandaşlar, eve kapanma süreciyle mobilyaya yönelik bütçelerini daha çok ayırmaya başladılar. Önceden daha fazla seyahat eden ve dışarıda yemek yiyen vatandaşlarımız, bütçelerini bu alana ayırıyorlardı. Evlerde vakit geçirmeyle beraber, harcama bütçesi sektöre kaydı. Türkiye olarak sektörümüzü daha da hareketlendi. Tüketiciye uygun mobilya sektörümüz var. Dünya ile rekabet ediyoruz. Mart, Nisan Mayıs ayları sonrasında hareketlenmeyle beraber termin sürelerinde biraz uzamalar meydana geldi. Tabi fabrikalardaki koronavirüs süreci de biraz yavaşlattı. Yeni senede daha dinamik olacağız" dedi.

"DÜNYADA EN ÇOK İHRACATINI ARTIRAN ÜLKE OLDUK"

İhracatta dünya pazarından pay almayla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını altını çizen Güleç, "Mobilya sektörü son 9 yılda payını iki katına çıkardı. Yüzde 2'ye çıkardı. ABD, İtalya, Çin firmalarının payı azalırken, bizim arttı. Başarılı olduğumuzun göstergesi. Dünyada en çok ihracatını artıran ülke olduk. Almanya, İtalya, ABD'nin ihracatı düşerken, Çin'in ihracatı sabit kaldı. En çok bizim ihracatımız arttı. İmalata, tasarıma dayanan stiliyle dünya pazarından pay alıyoruz. Türkiye'nin hikayesi, farklılaştıran bir sektör oldu. Tedarik süreci oluştu. 2023 hedefimiz; ilk 5'te olmak. Dünya pazarındaki payımızı yüzde 3'e çıkardık." Diye konuştu.

ALIŞVERİŞ ZAMANI

Alışveriş için tam zamanı olduğunun altını çizen Güleç, "İster istemez, ham madde artışı nedeniyle fiyatlarda bir artış olabilir. Şu anda firmalarımızın yaptığı kampanyalarla yıl sonuna kadar alışveriş yapmanın tam zamanı. Yılbaşı itibariyle tabi bir artış olabilir" şeklinde konuştu.

"İHRACATIMIZ İYİ"

İhracatı değerlendiren Güleç, "Çin'i dışarıda bıraktığımız vakit, mobilyayı gelişmiş ülkeler üretiyor. Mobilya katma değer, tasarım, istihdam dostu. Mobilya da katma değer oluşması sonucunda tüm ülkeleri yönlendiriyor. Mobilya tüm imalat sektörlerinin müşterisi. Mobilya sektöründeki hareketlilik, tüm sektörleri olumlu etkiliyor. Sektör böyle giderse 2021 yılında 100 bin ek istihdam yapacak. Planlarımızı yapıyoruz. Türk mobilyası imajını oluşturmak için çalışıyoruz. Mobilya sektörü yaşamı temsil ediyor. İnsanlar her yerde mobilya kullanıyor. 200 ülkeye mobilya ihraç ediyoruz. Mobilya sektörü tabiri caizse bir akıncı gücümüz oluyor. Geçen senenin ihracat rakamlarını aşıyoruz. 3.5 Milyar doları geçeceğiz. 2021 yılında ise 4 milyar doları aşacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.