Hava Durumu

Mryleia tepkisi büyüyor

Mudanya'da kısmen ortaya çıkan Mryleia Antik Kenti üzerinde planlanan alışveriş merkezinin inşaatı sürerken, STK ve siyasi partilerin kültürel tarihi koruma mücadelesi devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2013 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mryleia tepkisi büyüyor

Rant uğruna feda edilmek istenen tarihi kent kalıntısının tamamen ortaya çıkarılarak açık hava müzesine dönüştürülmesine yönelik eylemlerini “çadır nöbeti” ile sürdüren TMMOB İl Koordinasyon Kurulu öncülüğündeki platform yeni bir yürüyüş ve basın açıklaması daha yaptı.

Mudanya İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz ve Kültür eski Bakanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar’ın da destek verdiği yürüyüş sonrası TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart okudu. Mryleia Antik Kenti üzerine halkın, kamu kurum ve kuruluşlarının gözü önünde üzerine betonlar döküldüğünü söyleyen İbrahim Mart, inşaat yapılan bölgenin Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1992 yılında arkeolojik sit alanı ilan edildiğini anımsattı.

Myrleia Antik Kent Platformu adına TMMOB MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart yaptığı açıklamada, antik kent üzerinde bugüne kadar gerçekleşen kararlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Mart, “Mudanya ilçesinde yer alan, yıllardır herkes tarafından bilinmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadan kaderine terk edilen Apameia-Myrleia Antik Kenti’nin üzerine AVM yapılıyor. Herkesin gözü önünde tarihin üzerine beton dökülüyor. İnşaatı bir durdurup, bir devam ettirirken bu arada AVM binası yükseliyor. Herkes sussa da biz susmayacağız. Bizler, inşaatın durdurularak, Antik Kentin ortaya çıkarılması için tüm örgütlülüğümüzle ve tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi ve antik kentin üzerine inşaat yapımına göz yumanların yakasını bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, “Mudanya’da bazı yerlerin peşkeş çekildiğini düşünüyoruz. Antik kentin üzerine AVM inşa edilmesini Mudanya halkına karşı ihanet olarak değerlendiriyoruz. Burada kurulacak olan AVM’nin hem antik kentin yok olmasına ve bu AVM sebebiyle Mudanya’da geçimini sağlayan esnafımıza zarar vereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.