Hava Durumu

MSB: ABD, katliamdan PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit etti

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in, katliamdan PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MSB: ABD, katliamdan PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit etti

Terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamlarının ardından ABD'li yetkililerin yaptığı açıklamalara Ankara sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak olarak ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, önce Dışişleri Bakanlığı'na ardından da Milli Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

"Tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin, Gara'da 13 masumun terör örgütü tarafından şehit edilmesi ile ilgili "PKK tarafından yapıldığı doğrulanırsa" açıklamasının kınandığı belirtildi.

"ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" denildi.

Satterfield MSB'ye de çağrıldı

Büyükelçi Satterfield daha sonra Milli Savunma Bakanlığına çağrıldı.ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile akşam saatlerinde bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirildi.

"Katliamdan terör örgütü PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit etmiştir"

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada görüşmeye ilişkin şu bilgi verildi:

"Görüşmede, ABD Büyükelçisi Satterfield, Gara'ya düzenlenen harekatta şehit olan personelimiz ve harekat sırasında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için taziyelerini sunmuş; Gara'da yaşanan katliamdan terör örgütü PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit etmiştir."

Tepki çeken o açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı dilediği mesajında, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.