Hava Durumu

MSB duyurdu: Etkisiz hale getirildiler!

Milli Savunma Bakanlığı, 5 şehit verdiğimiz saldırı sonrası yapılan misilleme Suriye'de 51 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık dün ise 101 Esed askerinin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2020 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MSB duyurdu: Etkisiz hale getirildiler!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de Suriye ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşananlara dair yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında "51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi" dendi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi Twitter hesabından ve internet sitesinden yaptığı açıklamada dün Suriye ordusu tarafından açılan ateş sonucu 5 askerin şehit olduğunu hatırlatarak şunlar kaydedildi:

2 TANK, 1 UÇAKSAVAR MEVZİİ VE MÜHİMMAT DEPOSU VURULDU

"İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği, 1 tankın da ele geçirildiği öğrenilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Kremlin'den Türkiye'nin kısa süre içinde 13 şehit verdiği İdlib ile ilgili kritik bir açıklama gelmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov, İdlib'deki durumun endişe verici olduğunu belirterek, Moskova yönetiminin Suriye konusundaki Rusya-Türkiye anlaşmasının uygulanması gerektiğine inandığını ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada da aralık ayından bu yana yaklaşık 700 bin Suriyelinin, Rus destekli hükümet güçleri operasyonları nedeniyle yerinden olduğu belirtilmişti. Açıklamada Suriyelilerin Türkiye sınırına ilerlediği kaydedilmişti. Ankara'daki Türk ve Rus heyeti arasındaki görüşmede de Türkiye'nin Rusya'yı uyardığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İdlib'de yeni adımlar atacaklarını duyurmuştu. Erdoğan, "Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.