Hava Durumu

Mucize kurtuluş

İngiltere'de Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma uçaklarla ilgili gösteri sırasında bir uçak yere çakıldı, pilot şans eseri kurtuldu

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 08:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mucize kurtuluş

İngiltere'nin Nottinghamshire bölgesindeki Sywell havaalanında önceki gün bir pilot grubu, Birinci Dünya Savaşı'nda İngiltere ile Almanya'nın uçaklarının arasında yaşanan "it dalaşı"nı canlandırıyordu.


Deneyimli pilot Matthew Boddington da İngiltere yapımı olan "Royal Aircraft Factory BE2c" adlı keşif uçağının bir benzerini kullanıyordu. Boddington'ın kullandığı uçak gösteri uçuşu sırasında kontrolden çıkarak yere çakıldı. Pilot Matthew Boddington'ın kazadan şanseseri kurtulduğu belirtildi.

KEMİĞİ KIRILDI

Söz konusu uçağı ABD'de bir ahırda terk edilmiş halde bulduktan sonra ortağı ile birlikte restore etmek için 6 yıl üzerinde çalışan Boddington'ın sadece kesiklerinin ve kırık bir kaburga kemiğinin bulunduğu, durumunun iyi olduğu açıklandı. Boddington'ın ülkedeki en deneyimli eski model uçak pilotları arasında yer aldığı belirtilirken, İngiltere Hava Kazaları Araştırma Şubesi kazanın nedenini tespit etmek için soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.