Hava Durumu

Mudanya Yörük Şenlikleri'yle coştu

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri organizasyonuyla Mudanya’nın Mirzaoba köyünde düzenlenen Yörük Şenlikleri çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya Yörük Şenlikleri'yle coştu

Bu yıl beşincisi düzenlenen Yörük Şenliklerine ev sahipliği yapan Mirzaoba köyü, şenlikler dolayısıyla büyük bir ilgi gördü. Şenlikler Berat kandili dolayısıyla okunan mevlit ve dualarla başladı. Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel, “Osmanlı tarihini kuruluşundan bu güne kadar, Osmanlı kültürünü tarihini oyunlarını gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kültürümüz Orta Asya ve Doğu Türkistan’dan dünyaya yayılan bir kültürümüz var. Bu gün bu kültürümüzü burada hep birlikte yaşıyoruz. Bundan sonrada yaşatmaya devam edeceğiz. Bu güzel günümüzü hep birlikte kutluyor ve yaşıyoruz” dedi.

Mirzaoba Köyü Muhtarı Hakkı Aksoy da, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Yörük yemeklerinin yenilmesinin ardından, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği folklor ekibi gösterileri ve mehteran takımının konserleriyle devam eden şenlikler, yörük türkülerinin yer aldığı konserle sona erdi.

şenliğine katılan konuklar arasında, MHP Bursa Milletvekili Necat Özensoy, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, siyasi Parti temsilcileri, Bursa ve çevre ilçeler ile köylerden gelen vatandaşlar yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.