Hava Durumu

Müezzine şahidim

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı eylemcilerinin camiye girerek içki içtikleri iddialarıyla ilgili olarak, “Camiye gittiğimde müezzin, daha önceki açıklamaların tersine camide içki içilmediğini söyledi. Ben buna şahidim. Ancak, 'bir tezat var araştıralım' dedim” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müezzine şahidim

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Haliç Kongre Merkezi'nde katıldığı "İstanbul TV Forum ve Fuarı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bağış, Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilerin girdiği Dolmabahçe Valide Sultan Camii'ne gittiğini söyledi.

Bağış, "Ben gittiğimde müfettişler, müezzinle görüşüyordu. Oradaki müezzin, daha önceki açıklamaların tersine camide içki içilmediğini söyledi. Ben buna şahidim” dedi.

Olayın araştırılmasını istediğini ifade eden Egemen Bağış, şöyle konuştu: “Ancak oradan ayrıldığımda arkadaşlara 'bir tezat var araştıralım' dedim. Benim önüme camide içilen bira şişelerinin fotoğrafları görüntüler getirildi. Ve orada görevli müezzinimizin her gün camiye gelen yüzlerce kişinin tehdidiyle, şantajıyla baskı altında olduğu, söylemlerine bunu yansıttığı intibası doğdu.”

Soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Bağış, “Bir camiye gidip basmanın, ayakkabılarla girmenin, o cami de ahlaka uygun olmayan davranışlarda bulunmanın, o camide içki şişeleriyle poz vermenin doğru olmadığı zaten ortadadır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.